Γαβρόγλου: Θα καταθέσω πρόταση για τους αποφοίτους των ΤΕΙ

Ο Κώστας Γαβρόγλου
Ο Κώστας Γαβρόγλου EUROKINISSI

Η πρόταση του υπουργού θα κατατεθεί την Παρασκευή. Τι ειπώθηκε ανάμεσα σε υπουργό Παιδείας και του βουλευτή της ΝΔ, Χ. Κέλλα.

Έντονος διάλογος επικράτησε μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χ. Κέλλα, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Αναφερόμενοι στην πρόταση για τους αποφοίτους των ΤΕΙ, και όπως γράφει  το alfavita.gr ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

ADVERTISING

Προκειμένου να υπάρξει κοινή ρύθμιση ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.

Ο διάλογος Γαβρόγλου-Κέλλα:

-Χρ. Κέλλας (Βουλευτής της ΝΔ):  Και θα κλείσω με μια ανισότητα. Έχετε ενημερωθεί κύριοι Υπουργοί για την επιστολή που σας κοινοποίησαν οι πρώην απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. δυτικής Αττικής και Πειραιώς. Αυτά τα παιδιά πήραν πτυχίο πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα έχει γίνει το ΠΑ.Δ.Α. , το πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτούς τους ανθρώπους για να εξισώσουν τα πτυχία τους οι πρώην απόφοιτοι με τους μελλοντικούς αποφοίτους του ΠΑ.Δ.Α.; Περιμένουν  τα παιδιά με μεγάλη αγωνία. Εσείς είστε ο Υπουργός, εσείς το νομοθετήσατε. Μπορούμε να το συζητήσουμε και αυτό. Είναι όμως ζήτημα δικαιοσύνης.

-Κ. Γαβρόγλου:  Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, με τους παλιούς απόφοιτους. Από το να δημιουργούμε κλίμα ας πούμε ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, να πούμε ποιες είναι οι λύσεις. Λέω, λοιπόν, να καταθέσετε μια λύση συγκεκριμένη.

Εμείς αύριο θα καταθέσουμε μια λύση συγκεκριμένη. Αλλά κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι τόσες χιλιάδες απόφοιτοι τόσο καιρό δεν έπρεπε κάπως να δείτε και εσείς πώς θα λυθούν αυτά τα προβλήματα; Αν έχετε μια πρόταση, με χαρά να την συζητήσουμε.

-Χρ. Κέλλας: Κύριε Υπουργέ, εσείς έχετε υποχρέωση να καταθέτετε την πρόταση, εσείς είστε Υπουργός. Εμείς να καταθέσουμε πρόταση, αλλά να μας ακούτε και στα υπόλοιπα. Γιατί μας αγνοείτε παντελώς και προσπαθείτε άρον άρον να περάσετε νομοσχέδιο με διαδικασία επείγοντος που αποσαθρώνει τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι..

-Κ. Γαβρόγλου:  Ωραία. Έχετε πρόταση για τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι.; Επειδή είναι πολύ σοβαρό ζήτημα.

-Χρ. Κέλλας: Βεβαίως είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Θα σας την καταθέσω.

-Κ. Γαβρόγλου: Ωραία. Αύριο.

-Χρ. Κέλλας: Αύριο δεν προλαβαίνουμε να την καταθέσουμε. Πρέπει να διαβάσουμε και το νομοσχέδιο.

-Κ. Γαβρόγλου: Αυτό είναι ένα πράγμα των τελευταίων 40 ετών. Αν έχετε πρόταση, λέω να την καταθέσετε για να συνεννοηθούμε μήπως και πάρουμε πολλά στοιχεία.

Προσπαθώ να βρούμε μια κοινή λύση για τους αποφοίτους. Βουλευτής της Ν.Δ. λέει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να τους δώσουμε διδακτορικό. Το θεωρώ ένα αστείο λόγω κούρασης. Αυτό που είπα είναι να βρούμε συναινετικά μια πρόταση για το πώς θα εξασφαλιστούν και οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών και καλώ τα κόμματα να καταθέσουν την άποψή τους.

Αύριο θα σας καταθέσουμε τη δική μας και αν είναι έτοιμη η πρόταση σας, να την καταθέσετε σήμερα το βράδυ ή αύριο. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να τοποθετηθείτε στη δικιά μας, διότι, θα είναι η μόνη πρόταση που θα έχει κατατεθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA:

Ομιλία του Ν. Φίλη στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο
Ευρωεκλογές: Τι ισχύει για άδειες, διορισμούς, προσλήψεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις
Ποιες στρατιωτικές σχολές εντάσσονται και στο 4ο πεδίο
 
Πηγή: 

alfavita

24Media Network