Η αριστούχος της Γ' Λυκείου από την Κρήτη που συγκέντρωσε 19.667

Η αριστούχος της Γ' Λυκείου από την Κρήτη που συγκέντρωσε 19.667

Η Κωνσταντίνα Ψυχογυιού συγκέντρωσε 19.667 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και είναι από τους αριστούχους της Κρήτης, αλλά και μια από τις μαθήτριες με την υψηλότερη επίδοση πανελλαδικά

Όνειρό της είναι να βοηθάει τους ανθρώπους και γι’ αυτό επέλεξε την Ιατρική. Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Ψυχογυιού, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου που φαίνεται ότι «χτύπησε» πρωτιά στις πανελλήνιες. Το cretapost ήρθε σ’ επαφή με την αριστούχο η οποία μίλησε – μεταξύ άλλων – για το Πανεπιστήμιο της επιλογής της και την προετοιμασία της στις πανελλήνιες.

Στόχος μου να ασχοληθώ με τη νευρολογία

Η επιλογή της κ. Ψυχογυιού είναι η Σχολή της Ιατρικής και μάλιστα θέλει να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

«Θέλω να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν με ένα σωστό και άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα», επεσήμανε μιλώντας σχετικά η κ. Ψυχογυιού ενώ παράλληλα περιέγραψε στο cretapost το πώς επέλεξε την Ιατρική ως επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμη το ρεπορτάζ του NEWS 247: Αριστούχοι στην Ελλάδα της κρίσης

«Είχα τα ερεθίσματα από το σπίτι καθώς η μητέρα μου είναι γιατρός. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο και μπήκα στο λύκειο αντιλήφθηκα ότι μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθήματα της χημείας, της βιολογίας κτλ. Τότε διαπίστωσα ότι η Ιατρική συνδυάζει όλα αυτά τα μαθήματα και τις επιστήμες. Παράλληλα, η Ιατρική έχει σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους και αυτό με τράβηξε. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την νευρολογία. Με ελκύει ο εγκέφαλος και το σύστημά του. Εκεί μέσα υπάρχει και η σκέψη και το συναίσθημα», επεσήμανε σχετικά η κ. Ψυχογυιού.

Η προετοιμασία για τις πανελλήνιες

Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ήταν το διάβασμα στις τελευταίες τάξεις, όπως αναφέρει η κ. Ψυχογυιού.

Η αριστούχος της Γ' Λυκείου από την Κρήτη που συγκέντρωσε 19.667

Όταν έφυγα από το σχολείο και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τελευταίο μάθημα που θα έδινα στις πανελλήνιες γύρισα στο σπίτι μου και κοιμήθηκα. Μου είχε λείψει απίστευτα ο ύπνος

«Όλα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια διάβαζα. Την ουσιαστική προσπάθεια βέβαια την έκανα στο Λύκειο ενώ φροντιστήριο πήγα μόνο την τελευταία τάξη. Γενικότερα η επιτυχία στις πανελλήνιες δεν οφείλεται μόνο στο διάβασμα που μπορεί να κάνει κάποιος στην τρίτη λυκείου», υπογράμμισε σχετικά η κ. Ψυχογυιού η οποία παράλληλα τόνισε ότι χωρίς την στήριξη των γονέων της και της οικογένειάς της δεν θα μπορούσε να πετύχει τίποτε.

Το τέλος των πανελληνίων και τα… αποτελέσματα

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Κωνσταντίνα Ψυχογυιού όταν έδωσε και το τελευταίο μάθημα στις πανελλήνιες ήταν να… κοιμηθεί!

«Όταν έφυγα από το σχολείο και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τελευταίο μάθημα που θα έδινα στις πανελλήνιες γύρισα στο σπίτι μου και κοιμήθηκα. Μου είχε λείψει απίστευτα ο ύπνος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τώρα πλέον μπορούσα να κοιμηθώ. Το βράδυ, βγήκα έξω με φίλους», ανέφερε η κ. Ψυχογυιού ενώ παράλληλα περιέγραψε στο cretapost την αντίδρασή της μόλις αντίκρισε τους βαθμούς της.

«Ήμουν μαζί με την αδερφή μου που είχε έρθει μαζί μου για στήριξη. Όταν είδα τα αποτελέσματα γύρισα και την αγκάλιασα. Προσπαθούσα να πιστέψω όλο αυτό που έγινε», επεσήμανε η κ. Ψυχογυιού.

ΠΗΓΗ CRETAPOST.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αριστούχοι στην Ελλάδα της κρίσης

SHARE:

24Media Network