Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 2'
Μεγαλειώδης πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Μεγαλειώδης πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων Intime

Μαχητικά συνεχίζουν οι φοιτητές παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Στους δρόμους αναμένεται να βγουν και σήμερα, Πέμπτη (14/3), οι φοιτητές της Αθήνας, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συλλαλητήρια προγραμματίζονται επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα της τροχαίας από τις 12.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συνάθροισης – συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητικών κοινοτήτων και άλλων συλλογικοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μη διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά:

  • των Προπυλαίων
  • της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.)
  • της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας)
  • καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα