Καταλύματα για τη στέγαση εκπαιδευτικών από τον Δήμο Μυκόνου

Καταλύματα για τη στέγαση εκπαιδευτικών από τον Δήμο Μυκόνου

Το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνως συμφώνησε για την ανάγκη στέγασης για τους υπαλλήλους, σε συνέχεια της χορήγησης οικονομικού βοηθήματος. Σε ποια περιοχή βρίσκονται.

Στην υπογραφή σύμβασης για την ενοικίαση κατοικιών για τρία χρόνια, με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών στέγασης εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί, προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου.

Πρόκειται για πέντε κτίρια συνολικού εμβαδού 286,5 τ.μ. με 10 αυτόνομες κατοικίες, τμήματος του πρώην ξενοδοχείου «Γκύζη», στην περιοχή Δρακουρί στο Μαράθι, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες διαμονής 20 και πλέον υπαλλήλων, εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα.

ADVERTISING

Ο Δήμος Μυκόνου ήταν ο πρώτος Δήμος που αναγνωρίζοντας τη δυσκολία ανεύρεσης μόνιμης και φθηνής στέγης για τους δημόσιους υπάλληλους εισηγήθηκε και πίεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών να νομοθετήσει τη δυνατότητα των Δήμων να καλύπτουν με ιδία έσοδα τις σχετικές ανάγκες.

Το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνως συμφώνησε για την ανάγκη στέγασης για τους υπαλλήλους σε παλαιά ξενοδοχεία ή συγκροτήματα κτιρίων, σε συνέχεια της χορήγησης οικονομικού βοηθήματος.

Με επιμέλεια της προέδρου εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Μυκόνου Αντιδημάρχου κας. Γρυπάρη, έγιναν έγκαιρα όλες οι επιτόπιες αυτοψίες και διαδικασίες με την συνδρομή και του προϊσταμένου του Τμήματος Προγραμματισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ρούσου Ιωάννη και ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Καταλύματα για τη στέγαση εκπαιδευτικών από τον Δήμο Μυκόνου

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς τόνισε τα εξής:

«Είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις μας ως Δημοτική Αρχή.

Μέσα σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και απέναντι σε ένα υδροκέφαλο κράτος υλοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δέσμευσή μας για την κάλυψη βασικών αναγκών εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ειδικά για τον τόπο μας που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός πιστεύουμε ότι η στήριξη της Παιδείας αποτελεί τον πλέον κατάλληλο τρόπο για να διατηρήσει την πολιτιστική του ταυτότητα και φυσιογνωμία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συνεργασία όλων όσων πραγματικά αγαπάμε τον τόπο μας πέρα και πάνω από πολιτικές ή και αυτοδιοικητικές προσεγγίσεις μπορούμε πραγματικά να ανοίγουμε νέους δρόμους για μια καλύτερη ζωή στο νησί μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA

Τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν γεμίζετε πολλές φορές το ίδιο πλαστικό μπουκάλι;

Εδουάρδο Γκαλεάνο: Βασικά μαθήματα αδικίας

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network