Καταργείται η ρύθμιση που επέτρεπε δίωξη μαθητών για κινητοποιήσεις

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(PHASMA/M.KARAGIANNIS)
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(PHASMA/M.KARAGIANNIS) PHASMA

Διαφωνούμε με τα «μαθητοδικεία» είπε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης

Την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έδινε τη δυνατότητα δίωξης μαθητών για κινητοποιήσεις στα σχολεία προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για επικείμενη άρση του «μαθητικού ιδιωνύμου».

«Είμαστε έτοιμοι με πράξη που θα φέρουμε στη Βουλή να καταργήσουμε την ΠΝΠ αυτού του «μαθητικού ιδιώνυμου», έχουμε πλήρη διαφωνία με το “μαθητοδικείο”» τόνισε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει το συντομότερο ρύθμιση η οποία θα αίρει τη δυνατότητα δίωξης μαθητών. «Σε αυτό είμαστε μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ.

Ο κ. Φίλης επισήμανε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διάλογο, πειθώ και με κατανόηση οι κινητοποιήσεις που διεξάγονται χωρίς βία αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να αναπληρώνονται όλες οι ώρες που χάνονται λόγω κινητοποιήσεων των μαθητών. «Αποτελεί σταθερή πεποίθησή μας ότι και ο αγώνας είναι μάθημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθεί ο κύριος χαρακτήρας του σχολείου που είναι η μόρφωση» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

SHARE:

24Media Network