Κεραμέως: Δεν κοροϊδεύουμε τους νέους, οι σπουδές αναβαθμίζονται

Κεραμέως: Δεν κοροϊδεύουμε τους νέους, οι σπουδές αναβαθμίζονται
H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως μίλησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία εναντίον του κορονοϊού και απάντησε στην κριτική που δέχεται για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Για νέο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μιλώντας για τα σχολεία τόνισε: “Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν όλες οι δομές δια ζώσης. Εχουμε συζητήσει εκτενώς με τους ειδικούς για νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος. Ομως το 80% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Για τους μαθητές προβλέπονται δύο self test την εβδομάδα. Οταν αυτά τα τεστ εφαρμόστηκαν στα σχολεία είχαμε χιλιάδες κρούσματα που προέκυψαν μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Δεν μιλάμε επίσης για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων, πάμε σ’ ένα νέο μοντέλο. Εφέτος έχουμε τον εμβολιασμό που δεν είχαμε πέρυσι. Αυξάνουμε πολύ το testing στα παιδιά σε περίπτωση κρούσματος”.

Απαντώντας δε στην κριτική που δέχθηκε για τους πολλούς “κομμένους” από τα Πανεπιστήμια τόνισε: “Τέτοια εποχή όλα τα ΜΜΕ σχολίαζαν το πως είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 2,3,4. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Πλέον δεν κοροϊδεύουμε τους νέους, γιατί δίνουμε προοπτική στα παιδιά. Το κύρος των σπουδών αναβαθμίζεται και τα πανεπιστήμια αποκτούν λόγο για πρώτη φορά.

Επίσης, δόθηκε επιτέλους έμφαση στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ. Εχουμε 22.000 σχετικές αιτήσεις για σύγχρονες ειδικότητες”.

Τέλος, απάντησε και στις αιτιάσεις για την “έξοδο” της κοινωνιολογίας από το λύκειο λέγοντας: “Στο ορολόγιο πρόγραμμα που βγάλαμε, αυξήσαμε τις ώρες της κοινωνιολογίας στο γυμνάσιο. Κατόπιν σύστασης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τις σπουδές όπως αυτές στη Νομική παράδειγμα επανήλθαν τα Λατινικά ως το πλέον χρήσιμο μάθημα. Ιδανικά θα θέλαμε και τα δύο αλλά υπάρχουν περιορισμοί συνταγματικής φύσεως”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα