Κεραμέως: Οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο

Κεραμέως: Οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο
Πανελλήνιες εξετάσεις Eurokinissi

Μέσα στον Ιούνιο θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι πανελλήνιες εξετάσεις, θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Αυτό θα ισχύσει, πάντα με την έγκριση των ειδικών και αν φυσικά δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από την εξέλιξη της μάχης με τον κορονοϊό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, η υπουργός σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, που έκλεισαν, στο πλαίσιο των μέτρων.

Το υπουργείο αναμένει την επίσημη εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης, ότι η επαναφορά θα γίνει σε μία “νέα κανονικότητα”, η οποία θα διατρέχει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών και για αυτό, το υπουργείο θα φροντίσει να ενημερώσει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής.

Το πολυνομοσχέδιο σε διαβούλευση

Το πολυνομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Επίσης, αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα