Κραυγή απόγνωσης από την Νομική Αθήνας για την κατάσταση στο κτίριο και τον γύρω χώρο

Κραυγή απόγνωσης από την Νομική Αθήνας για την κατάσταση στο κτίριο και τον γύρω χώρο

Επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποίησαν σε εισαγγελέα Αρείου Πάγου, υπ. Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μιλούν για διαστροφή του ασύλου και μετατροπή του κτηρίου σε «στέκι» παρανομίας. Σε ποια βήματα θα προβούν, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας «για την συνεχιζόμενη κατάσταση βαριάς παρανομίας» στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, υπογράφουν 93 καθηγητές της Σχολής.

Όπως καταγγέλλουν οι καθηγητές, καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

«Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα» επισημαίνουν, τονίζοντας ότι «η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, ενώ προσβάλλει την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής».

Οι υπογράφοντες διαμαρτύρονται «για την απραξία της Πολιτείας η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση», αλλά και «για την ακατανόητη αδράνεια των αρμοδίων και τη διαχειριστική μετάθεση ευθυνών, ενώ το ζήτημα αφορά τα παιδιά όλων μας».

Δηλώνουν τέλος ότι, εάν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα θα υποχρεωθούν οι ίδιοι να προστατεύσουν την ασφάλεια των φοιτητών και να περιφρουρήσουν το κύρος της Σχολής «λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί».

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή στην τύχη της, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το πράξουν τα μέλη της» καταλήγει η επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας

«Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη οδό, οι Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή τη δημόσια διαμαρτυρία και να επιστήσουμε την προσοχή όλων για την συνεχιζόμενη κατάσταση βαριάς παρανομίας στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας, ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της Χώρας.

Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών μας, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, προσβάλλει δε την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής.

Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Διαμαρτυρόμαστε για την απραξία της Πολιτείας, η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας.

Ήδη από το 2012 έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής φύσης που πρέπει να αντιμετωπισθεί κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Έκτοτε, βάσει αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής, σε συνεργασία και με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, έχουμε προσφύγει με κάθε μέσο σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ενδιαφερόμενους φορείς: καταγγελίες, ενημερωτικές επιστολές, επισκέψεις, προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου (2015, 2016, 2017), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2015), στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (2016, 2017) και στο Δήμο (2015, 2016, 2017). Η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε διερχόμενος.

Διαμαρτυρόμαστε για την ακατανόητη αδράνεια των αρμοδίων και τη διαχειριστική μετάθεση ευθυνών, ενώ το ζήτημα αφορά τα παιδιά όλων μας. Από τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έχουν γίνει βαρύτερες συμπλοκές ή θανατηφόρα επεισόδια σε βάρος φοιτητών μας.

Διαμαρτυρόμαστε ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι για τη χείριστη παιδαγωγική του φαινομένου, την παιδαγωγική της ανοχής της παρανομίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας των πλέον δυστυχούντων συνανθρώπων μας, των θυμάτων των εμπόρων ναρκωτικών.

Δηλώνουμε ότι, εάν δεν ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ και δεν αντιμετωπισθεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της Σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή στην τύχη της, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το πράξουν τα Μέλη της.

1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

2. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

3. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

6. ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

7. ΒΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

8. ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

9. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

10. ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

11. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

12. ΒΟΥΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

13. ΓΑΒΟΥΝΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

14. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

15. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

16. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

17. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

18. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

19. ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

20. ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

21. ΔΑΚΟΡΩΝΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

22. ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

23. ΔΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

24. ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

25. ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

26. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ

27. ΔΙΒΑΝΗ ΕΛΕΝΗ

28. ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

29. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΗΛ

30. ΗΛΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

31. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

32. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

33. ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

34. ΚΙΝΙΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

35. ΚΙΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

36. ΚΟΝΔΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

37. ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

38. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

39. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

40. ΛΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

41. ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

42. ΛΑΖΑΡΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

43. ΛΕΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

44. ΛΙΑΠΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

45. ΛΙΒΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

46. ΛΙΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

47. ΛΙΟΥΡΔΗ ΑΓΛΑΙΑ

48. ΛΥΤΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

49. ΜΑΣΤΡΟΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

50. ΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

51. ΜΙΚΡΟΥΛΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

52. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

53. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

54. ΜΟΥΣΤΑΪΡΑ ΕΛΕΝΗ

55. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

56. ΜΠΕΤΖΙΟΥ-ΚΑΜΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

57. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

58. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

59. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

60. ΠΑΖΑΡΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

61. ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

62. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ

63. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

64. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

65. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΙΑΣ

66. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

67. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

68. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ - ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ

69. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΖΩΗ

70. ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΤΡΙΝΑ

71. ΠΑΠΑΡΣΕΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

72. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

73. ΠΕΛΛΕΝΗ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΘΗ

74. ΠΟΥΛΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

75. ΡΕΘΥΜΙΩΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

76. ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

77. ΣΙΟΥΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

78. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

79. ΤΖΑΝΕΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

80. ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

81. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

82. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΛΩΡΑ

83. ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

84. ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

85. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ

86. ΤΣΟΥΚΑ ΧΡΥΣΑΦΩ

87. ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

88. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

89. ΧΕΛΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

90. ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

91. ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΥ-ΦΩΤΙΑΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

92. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

93. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ», ολοκληρώνει η επιστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νομική, εκπαιδευτικοί
SHARE:

24Media Network