Λουκέτο στα ειδικά σχολεία Σάμου. Άστεγοι έμειναν οι μαθητές

Λουκέτο στα ειδικά σχολεία Σάμου. Άστεγοι έμειναν οι μαθητές

Απίστευτα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των ειδικών σχολείων Σάμου. Πρόσφατος έλεγχος έκρινε ακατάλληλες για την φιλοξενία μαθητών και καθηγητών τις εγκαταστάσεις. Ανάστατοι οι γονείς. Πού φιλοξενούνται προσωρινά οι μαθητές

Στον δρόμο έχουν μείνει οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Σάμου, καθώς μετά τον έλεγχο του Υγειονομικού και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις των ειδικών σχολείων, διαπιστώθηκε ότι είναι ακατάλληλες για την φιλοξενία μαθητών και καθηγητών.

Το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ειδικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Κουμαριώνας στην πόλη της Σάμου, είναι χρονίζον, ωστόσο, φέτος, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο με την παρουσία τρωκτικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη και αφόρητη δυσοσμία.

Πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες από τους εκπαιδευτικούς προς τις διευθύνσεις τους, αλλά και από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Τις προηγούμενες ημέρες, με απόφαση του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, μαθητές και εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το συγκεκριμένο κτίριο και φιλοξενούνται προσωρινά σε δύο αίθουσες του 1ου Δημοτικού σχολείου Σάμου.

Το πρόβλημα όμως παραμένει με τους μαθητές των εργαστηρίων, αφού δεν μπορεί να μεταφερθεί ο εξοπλισμός των εργαστηρίων τους, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Σάμου, Σοφία Παπαδοπούλου, "πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια έγινε κάποια παρέμβαση, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα κτιριακών υποδομών στο ειδικό σχολείο Σάμου".

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελόπουλος, τόνισε πως με δική του απόφαση έγινε η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα, προβλήματα πολλών ετών, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, Παναγιώτης Ζαβουδάκης, ανέφερε πως έχει προταθεί ως λύση η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Σάμου, στο κτίριο της Μαρογενείου Σχολής, στο Μαλαγάρι, όπου θα πρέπει να μεταβούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να δουν τι θα χρειαστεί και να προϋπολογιστεί άμεσα το έργο, για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν εκεί οι μαθητές.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου Κώστας Ρόκκος, ανέφερε πως το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο νοσοκομείο Σάμου (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), ενώ έχουν παραχωρηθεί κάποιες αίθουσες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για την στέγαση του ΕΕΕΚ.

"Υπάρχει έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων για το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει γίνει υπό παραχώρηση στο νοσοκομείο δένοντας ουσιαστικά τα χέρια των αρμοδίων έτσι ώστε να προχωρήσουν στην ανακαίνιση του χώρου", τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, Γιώργος Ραγκούσης.

SHARE:

24Media Network