Μετεγγραφές: Αναλυτικά οι προθεσμίες για αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

Στιγμιότυπο από την 86η σύνοδο των πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων,παρουσία του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την 86η σύνοδο των πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων,παρουσία του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος, με τις χρονικές προθεσμίες και όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μετεγγραφές και τους δικαιούχους

Της Μίκας Κοντορούση

"Κλείδωσαν" οι ημερομηνίες για τις μετεγγραφές που δικαιούνται αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

Έτσι από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12.00 π.μ., τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με πρόσφατη απόφασή της, προέβη σε δραστικές λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδελφών που συντηρούν σπίτια σε διαφορετικές πόλεις. Άλλωστε, η δέσμευση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου υλοποιήθηκε με την ψήφιση της διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που περιλαμβάνεται στον νόμο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ν. 4521/2018 (Α΄ 38).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr (ή την ιστοσελίδα του υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία  του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα κριτήρια για να σπουδάζουν δύο αδέρφια στην ίδια πόλη

Ο 'δωδεκάλογος' των αλλαγών στην Παιδεία

SHARE:

24Media Network