Μέχρι την Κομισιόν: Καταγγελία γονέα για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη – Το χρονικό μίας εξοργιστικής υπόθεσης

Μέχρι την Κομισιόν: Καταγγελία γονέα για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη – Το χρονικό μίας εξοργιστικής υπόθεσης
Παιδί. Getty Images/iStockphoto

Μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε γονέας από την Κόρινθο για το γεγονός ότι το αυτιστικό παιδί του θα αναγκαζόταν εφέτος να "μοιραστεί" την παράλληλη στήριξη.

Μέχρι την Κομισιόν έφτασε το (ιδιαίτερα σοβαρό) ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Γονέας από την Κόρινθο, ο οποίος αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του έτσι ώστε να έχει εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το παιδί του (που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού) στο νηπιαγωγείο, είχε την υπομονή να συντάξει λεπτομερή έκθεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία περιγράφει λεπτομέρειες της δική του υπόθεσης.

Πριν την έναρξη της εφετινής σχολικής χρονιάς, ο εν λόγω γονέας πληροφορήθηκε από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά ο γιος του ότι ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης θα μοιράζει τη φροντίδα του στα δύο παιδιά, κάτι που δεν ενδείκνυται.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένα σαφάρι του πατέρα το οποίο, μέσω της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορίνθου, έφτασε στο Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο ξεκαθάρισε ότι προσώρρας δεν θα γίνει δεύτερη πρόσληψη για το ίδιο νηπιαγωγείο και επικαλέστηκε… οικονομική στενότητα. Οταν ο πατέρας αναρωτήθηκε αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι, του απάντησαν ότι θα μπορούσε να κινηθεί νομικά. “Βάλτε δικηγόρο” του είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έγινε γνωστή και η περιβόητη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με την οποία δεν είναι ωφέλιμο για τα παιδιά να έχουν έναν εκπαιδευτικό παράλλληλης στήριξης ανά περίπτωση, δήλωση που δεν εδράζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, ενώ αντιβαίνει και τον νόμο.

Το τελευταίο καταφύγιο για τον πατέρα ήταν η καταγγελία στην ευρωπαϊκή επιτροπή την οποία και απέστειλε πριν από λίγα 24ώρα. Στο κείμενο θίγονται πολύ σημαντικά ζητήματα όπως το πως ακριβώς διαμοιράζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δίνονται ακριβώς για την πρόσληψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στην Ελλάδα.

“Εθεσα το εξής ερώτημα: Αν το ένα παιδί τρέξει προς τη μία κατεύθυνση και το άλλο προς μία άλλη, τι ακριβώς θα κάνει ο εκπαιδευτικός; Ετσι αναγκαστήκαμε να βάλουμε εκπαιδευτικό από τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι. Τα χρήματα είναι πολλά και όπως καταλαβαίνετε οι εποχές δεν είναι εύκολες” τονίζει ο πατέρας.

Ποιος άραγε μπορεί να του δώσει άδικό για την κίνησή του; Υπενθυμίζουμε ότι το δρόμο της καταγγελίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ετοιμάζονται να πάρουν γονείς από τη Λέσβο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα