Μόνιμους διορισμούς ζήτησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές

Μόνιμους διορισμούς ζήτησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές
Φωτογραφία αρχείου news247

Τα κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υφίστανται γι' αυτό και εκπαιδευτικοί και φοιτητές αξίωσαν διορισμό μόνιμου προσωπικού.

Στο Διοικητήριο, στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, κατέληξε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου η πορεία που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με βασικό αίτημα μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου, επισήμανε «ζητάμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και ζητάμε την εξίσωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η ίδια τόνισε: «Ακόμη και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσσαλονίκης, τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή, με την πλάστιγγα βεβαίως να γέρνει προς τη δεύτερη. Αυτό συμβαίνει, αφενός μεν γιατί ο προγραμματισμός ήταν τσιγκούνικος, αφετέρου δε διότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν να πάνε στις θέσεις τους». 

Διευκρίνισε δε ότι τα προαναφερόμενα στοιχεία μεταβάλλονται ακόμη και καθημερινά, αφού όπως σημείωσε «μπορεί να έχουμε Νοέμβριο, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς που εντοπίζονται προβλήματα και πόσες θέσεις απαιτείται να καλυφθούν». 

Στην πορεία που έγινε σήμερα με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχαν μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης, συλλογικότητες των αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν την Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην Τσιμισκή και αφού ανέβηκαν από την Ίωνος Δραγούμη, κατέληξαν στο Διοικητήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα