Νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά, ανακοίνωσε ο Πελεγρίνης

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά, ανακοίνωσε ο Πελεγρίνης

Νέες 24ωρες απεργίες αποφάσισε για την Τετάρτη και την Πέμπτη η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων, ωστόσο, δεν αναγνωρίζει την εν λόγω απόφαση

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς τα μέλη της απεργιακής επιτροπής κήρυξαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη (18/12) και την Πέμπτη (19/12), χωρίς όμως η απόφαση να αναγνωρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη γενική συνέλευση που συγκάλεσε την Τρίτη (17/12) η απεργιακή επιτροπή και συμμετείχε η μειοψηφία των υπαλλήλων του ιδρύματος. Όσοι συμμετείχαν, επέδωσαν στους εκπροσώπους της πλειοψηφικής παράταξης του συλλόγου που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα λήξη της απεργίας, νομικό έγγραφο με το οποίο αναφέρουν, ότι κηρύσσουν έκπτωτο το ΔΣ. Παράλληλα, αποφάσισαν την προκήρυξη εκλογών για την αλλαγή διοίκησης στον σύλλογο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Το προεδρείο του συλλόγου από την πλευρά του, έχει δηλώσει, ότι δεν καλύπτει τους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στην εργασία τους. Σημειώνεται, ότι την Δευτέρα (16/12), πρώτη μέρα της έναρξης των μαθημάτων στο ΕΚΠΑ, πολλές γραμματείες υπολειτουργούσαν, ενώ μετ´εμποδίων ξεκίνησαν και τα μαθήματα, αφού σε κάποιες σχολές οι φοιτητές πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network