Ο Φίλης προσλαμβάνει 20.000 εκπαιδευτικούς

Ο Φίλης προσλαμβάνει 20.000 εκπαιδευτικούς

Νέος οδικός χάρτης "αντιγήρανσης" σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια από το υπουργείο Παιδείας. Προσλήψεις, ενάντια στην αυξημένη φυγή από το δημόσιο λόγω ηλικίας. Ποιες ειδικότητες παρουσιάζουν το πιο γηρασμένο προσωπικό

Ένα πρόγραμμα τριετίας για προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα " Έθνος" στόχος είναι η αντιμετώπιση των κενών, καθώς και του προβλήματος της γήρανσης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Το υπουργείο Παιδείας φτιάχνει έναν νέο "οδικό χάρτη" για να αντιμετωπιστούν τα κενά και το πρόβλημα του γερασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, χαρτογραφώντας τη δύναμη δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να έχει μια αντικειμενική εικόνα για όλα όσα τους αφορούν, γράφει η εφημερίδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέση ηλικία των μονίμων εκπαιδευτικών είναι τα 48,8 έτη. Την πρωτιά, μάλιστα, κατέχουν οι μαθηματικοί με μέσο όρο ηλικίας 52 χρόνια!

Ακολουθούν οι Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι και Γεωλόγοι με μέσο όρο ηλικίας τα 51,2 χρόνια.

Τα στοιχεία, συνεχίζει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνονται και από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία περιγράφει την ελληνική εκπαίδευση ως μια από τις πιο γερασμένες. 

Πηγή: Έθνος

SHARE: