ΟΤΕ-COSMOTE: Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή αιτήσεων για 50 υποτροφίες

ΟΤΕ-COSMOTE: Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή αιτήσεων για 50 υποτροφίες
COPYRIGHT: YANNIS KONTOS

Για 14η χρονιά συνεχίζεται το ετιτυχημένο Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE το οποίο έχει βοηθήσει έως σήμερα πάνω από 500 φοιτητές

Σε λίγες ημέρες το winks, το app που δημιούργησε μία ελληνική startup θα ανοίξει τα φτερά του και υπόσχεται να μας φέρει πιο κοντά με αυτούς που βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα γύρω μας. Συνιδρυτής της νεανικής αυτής επιχείρησης είναι ο Αριστείδης Γκουντούρας ο οποίος είχε αρωγό στα πρώτα βήματα των σπουδών του τον όμιλο OTE - COSMOTE μέσω του προγράμματος υποτροφιών που έχει γίνει θεσμός.

Ένας θεσμός που τα τελευταία 14 χρόνια έχει βοηθήσει πάνω από 500 νέους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να χαράξουν την προσωπική τους, συχνά εντυπωσιακή, πορεία.

ΟΤΕ-COSMOTE: Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή αιτήσεων για 50 υποτροφίες

Στο νέο ακαδημαϊκό έτος (2015 - 2016) οι δύο εταιρείες ενισχύουν σημαντικά το πρόγραμμα, αυξάνοντας τις υποτροφίες από είκοσι σε πενήντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  υποτροφίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Ανέρχονται σε 15.000 ευρώ η καθεμία, με τη συνολική οικονομική προσφορά προς τους νέους φοιτητές να ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα ote-cosmote-scholarships.gr έως και τις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00.

Το βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε Πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δεκαέξι  και άνω. Όλοι οι  όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

ΟΤΕ-COSMOTE: Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή αιτήσεων για 50 υποτροφίες

Ο θεσμός των Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών. Μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 166 υποτροφίες και 313 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,9 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στηρίζουμε νέους φοιτητές που δίνουν τον δικό τους αγώνα, κόντρα στις δυσκολίες, για να προοδεύσουν, να μάθουν, να εξελιχθούν. Η πορεία αυτών των παιδιών, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και προσωπικό επίπεδο, δικαιώνει την πίστη μας ότι με την κατάλληλη στήριξη, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πρέπει να το αποδεικνύουμε και με πράξεις. Γι αυτό φέτος αυξήσαμε τις υποτροφίες μας από 20 σε 50. Στηρίζοντας περισσότερα παιδιά πολλαπλασιάζουμε τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.»

SHARE:

24Media Network