Πανελλήνιες 2015: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές εύχονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σήμερα Παρασκευή 17 Μαϊου 2013 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σήμερα Παρασκευή 17 Μαϊου 2013 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης φρόντισαν να στείλουν τις ευχές τους στους μαθητές της Γ' Λυκείου που ξεκινούν τη Δευτέρα τις εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε κάποιο τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τους στόχους της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει και τις επιβεβλημένες αλλαγές για τις οποίες συνεχίζει τον διάλογο προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα, επισημαίνει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται «καλή δύναμη και καλή επιτυχία και να επιτύχουν τους στόχους τους» στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια σημειώνει ότι στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι οι αποκλεισμοί αλλά η κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη γνώση, όχι η μέτρηση των ικανοτήτων των μαθητών αλλά η ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων, όχι το ανταγωνιστικό και παράλληλα φτωχό σχολείο αλλά ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και δημόσιο, «χωρίς σύνορα», σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους.

Και τονίζει ότι γι' αυτό «συνεχίζουμε τον διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που θα καθιερώνουν:

- Δίχρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους.

- Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση.

- Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, οι αλλαγές αυτές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Θα αποκαθιστούν τη δημοκρατία και θα απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης του κόσμου της εκπαίδευσης, ως πρώτο βήμα της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης. Θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων».

«Το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση», επισημαίνει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, «έγινε ήδη με τα πρόσφατα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας», για να τονίσει ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι να υλοποιήσουμε, με την ενεργό συμπαράσταση όλου του κόσμου της εκπαίδευσης, το όραμα όλης της ελληνικής κοινωνίας για ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο».

Καλή επιτυχία και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε μήνυμά της με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αύριο, εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες τους.

«Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών. Η κατάκτηση της γνώσης, αποτελεί θεμελιώδες αξίωμα της κοινωνίας μας, όπου όλοι -ισότιμα- έχουν δικαίωμα σ' αυτήν. Η κατάρτιση και ειδίκευση επίσης αποτελούν ένα ισχυρό όπλο ζωής και επαγγελματικής ή προσωπικής καταξίωσης» υπογραμμίζει στο μήνυμά της η κ. Χρυσοβελώνη υπενθυμίζοντας στους υποψήφιους πως «οι πανελλήνιες είναι απλά μία δοκιμασία στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας. Σε αυτή τη διαδρομή οι δοκιμασίες αλλά και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές» και προτρέποντάς τους: «Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει».

«Σας εύχομαι από καρδιάς να είστε πάνω απ' όλα καλά, ήρεμοι και δυνατοί στην πρώτη σας δοκιμασία. Καλή επιτυχία!» καταλήγει στο μήνυμά της η εκπρόσωπος των ΑνΕλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες
SHARE:

24Media Network