Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Λατινικά και Χημεία

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Λατινικά και Χημεία

Απαιτητικές οι ερωτήσεις στο συντακτικό για τα Λατινικά Ανθρωπιστικών Σπουδών και "μέτριας δυσκολίας" τα θέματα στη Χημεία Κατεύθυνσης. Διαβάστε τις απαντήσεις στα δύο μαθήματα. Ποιο το σχόλιο των εκπαιδευτικών

Στα μαθήματα των Λατινικών (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και της Χημείας (Θετικές Σπουδές) εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα.

Στα ίδια μαθήματα, Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα.

"Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Κάλυπταν όλο το φάσμα της νέας ύλης και δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης", σχολιάζει ο ΟΙΕΛΕ για τα ζητούμενα στη Χημεία Κατεύθυνσης για αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, παλαιού και νέου συστήματος ταυτόχρονα.

"Τα φετινά θέματα των Λατινικών, εξετάζουν αποσπάσματα των κειμένων 20, 25 και 29. Τα ερωτήματα Β1 και Β2 που αναφέρονται στο ονοματικό και ρηματικό μέρος της γραμματικής καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην επίλυσή τους", αναφέρουν χαρακτηριστικά στο NEWS 247 οι φιλόλογοι του φροντιστηρίου "Στόχος" Κουφού, Καλολιμνιώτη, Λαγουδάκος και Τσαπράλη.

Και συνεχίζουν: "Σε ό,τι αφορά τις συντακτικές παρατηρήσεις χαρακτηριστικό τους είναι αφενός το πλήθος τους, καθώς είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αφετέρου η ποικιλομορφία των ζητουμένων τους. Πιο συγκεκριμένα απαιτητικά κρίνονται τα υποερωτήματα Γ1δ, Γ2γ στο οποίο περιλαμβάνεται η θεωρία της αφαιρετικής απόλυτης μετοχής «audita». Καταληκτικά, τα θέματα απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν κατανοήσει και αφομοιώσει τη θεωρία της γραμματικής και του συντακτικού".

Οι Πανελλήνιες συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με Βιολογία Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα, ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια " Στόχος " και " Θεσμός " σάς μεταδίδουν καθημερινά τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ:

Card
Card

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά και Χημεία

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στη Βιολογία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Απαιτητικό το 4ο θέμα

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στην Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

SHARE:

24Media Network