Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ

Με πέντε μαθήματα ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες. Τη σκυτάλη στον εξεταστικό μαραθώνιο παίρνουν αύριο τα ΓΕΛ με το μάθημα της Βιολογίας

Με πέντε μαθήματα συνεχίστηκαν για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι Πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών, Υγιεινή, Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που θα εξεταστούν σε Βιολογία (Θετικών Σπουδών) και σε Βιολογία (Γενικής Παιδείας).

Αναβολή μέχρι νεοτέρας στις Πανελλήνιες στη Λέσβο

Την αναβολή, μέχρι νεοτέρας, των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ , στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλαδή της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, θα συνεχιστούν κανονικά από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση πάρθηκε, αφού συνυπολογίστηκαν η κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, οι ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στο νησί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και η διαπίστωση της καταλληλότητας των εξεταστικών κέντρων της Χίου, κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.

Τέλος, αναμένεται νεότερη ανακοίνωση στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Kλειστά τα σχολεία και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα. Την απόφαση αυτή του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμος Λέσβου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα