Πανελλήνιες 2020: Εξετάσεις με ύλη Μαρτίου

Πανελλήνιες
Πανελλήνιες EUROKINISSI

Με την ύλη που είχαν διδαχτεί μέχρι τον Μάρτιο θα εξεταστούν οι μαθητές τρίτης λυκείου στις Πανελλαδικές. "Επιδίωξη να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία", είπε η Νίκη Κεραμέως. Αλλάζουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία.

Με την ύλη που διδάχτηκαν μέχρι τις 11 Μαρτίου, όταν και έκλεισαν τα σχολεία λόγω του κορονοϊού φαίνεται ότι θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου στις Πανελλαδικές του 2020.

Μολονότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία πραγματοποίησής τους, όλα δείχνουν ότι η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη και μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πρόθεση και επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας πάντως είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν περί τα τέλη Ιουνίου, το αργότερο αρχές Ιουλίου.

ADVERTISING

Αλλαγές στα δίδακτρα

Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρξουν και στα δίδακτρα των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων, δεδομένου ότι η χρονιά ολοκληρώνεται νωρίτερα. Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, οι μη παρεχόμενες υπηρεσίες δεν θα χρεώνονται, ενώ σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα, το Υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να τα προσαρμόσουν ανάλογα με το ποσοστό και τη συχνότητα της τηλεκπαίδευσης. Σε όσα ιδιωτικά δεν γίνεται τηλεκπαίδευση, εκεί οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν δίδακτρα.


Κεραμέως: "Να γίνουν κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία"

Την επιδίωξη της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Κληθείσα από τον κ. Φίλη να σχολιάσει τη γνώμη του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και εκπροσώπου της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα κορονοϊού, Ηλία Μόσιαλου, να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι η κυβέρνηση έχει τη μεγάλη τύχη και το προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς ειδικούς με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα. "Αυτούς ακούμε και ο κ. Μόσιαλος αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος αυτής της συνολικής ομάδας. Αυτοί οι ειδικοί αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα. Σεβόμαστε το έργο τους, και αναμένουμε την κατεύθυνσή τους. Επιδίωξή μας είναι (οι εξετάσεις) να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους»",είπε η κ. Κεραμέως.

Κατά τη συζήτηση, από την οποία δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, ο κ. Φίλης έθεσε -μεταξύ άλλων- θέμα διακινδύνευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών από τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα συνεργασίας Webex Cisco, ενώ επέκρινε το υπουργείο Παιδείας για «παλαιοκομματικές μεθόδους» στην υπόθεση ανάθεσης υλοποίησης της ιστοσελίδας ".Μαθαίνουμε από το σπίτι".

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων και ότι οι μαθητές δεν δίνουν τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα για να αποκτήσουν πρόσβαση στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης: "Εφαρμόζεται πλήρως ο σχετικός κανονισμός (προστασίας των προσωπικών δεδομένων)", δήλωσε εμφατικά η κ. Κεραμέως. Απευθυνόμενη στον κ. Φίλη, είπε ότι βλέπει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν: "Σας ενοχλεί που οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δίνουν δωρεάν δεδομένα για είσοδο στις σελίδες του υπουργείου Παιδείας και που άλλη εταιρεία (η Σίσκο) τους δίνει δυνατότητα να βλέπουν δωρεάν τους καθηγητές τους;".

SHARE:

24Media Network