Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί για τα ειδικά και μουσικά μαθήματα

Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί για τα ειδικά και μουσικά μαθήματα
Αποτελέσματα Πανελληνίων Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμών σε ειδικά και μουσικά μαθήματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς και των βαθμών επίδοσης στα αγωνίσματα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, στις 10:00 π.μ., θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμοί των ειδικών και μουσικών μαθημάτων των Πανελληνίων, καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Η διαδικασία

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής «Υπολογισμός Μορίων», η οποία είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Προσεχώς, θα ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα