Πανελλήνιες 2019: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τους μαθητές στη διαχείριση του άγχους

Πανελλήνιες 2019: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τους μαθητές στη διαχείριση του άγχους
΄Εναρξη σήμερα των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια με το μάθημα των νέων ελληνικών, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 Eurokinissi

Η ψυχοπαιδαγωγός Αλεξάνδρα Νάση δίνει μερικά παραδείγματα της συμπεριφοράς που καλό είναι να έχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους κατά τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το άγχος την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων η ψυχοπαιδαγωγός Αλεξάνδρα Νάση διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να γίνει δημιουργικό και όχι καταστροφικό.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Καλημέρα όλη μέρα» με τους Ζηνοβία Σαπουνά και Κώστα Παπαγεωργίου, η κα. Νάση εξήγησε ότι το άγχος κινητοποιεί διάφορες ορμόνες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο οργανισμός και έδωσε μερικά παραδείγματα της συμπεριφοράς που καλό είναι να έχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Όπως είπε, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν φράσεις, όπως “είμαι μαζί σου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος”, “έκανες την καλύτερή σου προσπάθεια”, “δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου” “και η αποτυχία μέσα στη ζωή είναι”. Κάλεσε μάλιστα τους γονείς να είναι καλό παράδειγμα εννοώντας ότι πρέπει να θυμούνται ότι τα παιδιά τους δεν είναι εδώ για να εκπληρώσουν τα δικά τους όνειρα και πρέπει να τα αφήνουν να κάνουν τις επιλογές τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα