Πανελλήνιες-Βάσεις 2020: Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση και σε ποιες άνοδος

Πανελλήνιες-Βάσεις 2020: Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση και σε ποιες άνοδος
Οι βαθμολογίες των πανελληνίων Eurokinissi

Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελληνίων 2020. Ποια επιστημονικά πεδία αναμένεται να σημειώσουν άνοδο και ποια πτώση.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη βαθμολογία τους στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί. Φέτος οι καταστάσεις των βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους.

Όπως λένε βαθμολογητές κύριο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων μαθημάτων είναι η συσσώρευση γραπτών σε χαμηλές βαθμολογίες ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετά καλές βαθμολογίες υποψηφίων οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται για τις περιζήτητες σχολές.

Οι προβλέψεις για τις βάσεις από τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

Στο 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ αναμένεται μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο, όμως, δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.

Στο 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων, κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.

Στο 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα