Πανικός στο ΓΕΛ Αλμυρού: Έπεσαν σοβάδες και τζάμια εν ώρα μαθήματος

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. "Το γεγονός ότι δεν μετρήθηκαν και αυτή τη φορά θύματα δεν κάνει το συγκεκριμένο συμβάν λιγότερο επικίνδυνο" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Στο Λύκειο Αλμυρού συνέβη το απίστευτο, κατά τη διάρκεια μαθήματος έπεσαν σοβάδες και τζάμια.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους εκπαιδευτικούς της περιοχής με το συγκεκριμένο συμβάν. Γι' αυτό το λόγο η ΕΛΜΕ Μαγνησίας κοινοποίησε το γεγονός με κείμενο που έστειλε στο alfavita.gr θέτοντας επί τάπητος την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί το κείμενο που αναλύει το περιστατικό (το οποίο απ' ότι φαίνεται δεν είναι το πρώτο):

«Ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρού περιστατικού που προέκυψε σε σχολείο μας και συγκεκριμένα στο Λύκειο Αλμυρού. Κατά την διάρκεια του μαθήματος κατέπεσαν σοβάδες και τζάμια και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει τη βαθειά της ανησυχία και τον προβληματισμό της, για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μονάδων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δυστυχώς έρχεται να προστεθεί σε άλλα όμοια περιστατικά που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν και είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς έως και πολλές φορές ανύπαρκτης συντήρησης των σχολείων εδώ και πολλά χρόνια. Θυμίζουμε αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα σχολείων της Μαγνησίας  στο πρόσφατο παρελθόν(1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, στο ειδικό σχολείο του συγκροτήματος του « Πολυκλαδικού»).

Το γεγονός ότι δεν μετρήθηκαν και αυτή τη φορά θύματα δεν κάνει το συγκεκριμένο συμβάν λιγότερο επικίνδυνο και επισημαίνει την ευθύνη των αρμόδιων φορέων για τον ουσιαστικό έλεγχο και συντήρηση των σχολικών μονάδων. Απαιτούμε:

  • Άμεσο και συνεχή έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της κατάστασης όλων των σχολικών κτηρίων
  • Άμεση πυροπροστασία των σχολείων
  • Άμεσο στατικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων
  • Άμεση και γενναία χρηματοδότηση για να είναι τα σχολεία ασφαλή από κάθε άποψη.

Ειδικά για το ΓΕΛ Αλμυρού απαιτούμε:

  • Να απαντήσουν υπεύθυνα οι αρμόδιες υπηρεσίες, άν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ή όχι με το κτήριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού
  • Ομαλή συνέχιση της σχολικής ζωής του Λυκείου χωρίς την πολυδιάσπαση του σχολείου και σε καμία περίπτωση τη λειτουργία του σε απογευματινή βάρδια.
  • Άμεση παρέμβαση από τεχνικούς τοπικούς και κρατικούς φορείς για την ασφαλή λειτουργία του κτηρίου για μαθητές και εκπαιδευτικούς.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Σεμινάριο για το χώρο της τάξης: Αναδιαμόρφωση και Μετάλλαξη
Επιμορφώσου ΔΩΡΕΑΝ στους κλάδους του ποτού, φαγητού, καφέ, τουρισμού
Ημερίδα: Εισαγωγή στη Μουσικοκινητική αγωγή με βάση το σύστημα του Carl Orff
Πηγή: 

alfavita.gr

SHARE:

24Media Network