Πάνω από 1.000 συμμετείχαν στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού

Πάνω από 1.000 συμμετείχαν στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού
ALFAVITA.GR

Μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από κάθε μεριά της Ελλάδας, πραγματοποίησαν εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και τη φιλοζωία.

Στο εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει το 10% των Σχολείων της χώρας, έφτασε η συμμετοχή στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let's do it Greece» – «Νοιάζομαι και Δρω», που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου.

Μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από κάθε μεριά της Ελλάδας, πραγματοποίησαν εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και τη φιλοζωία.

Εκτός από τα απτά αποτελέσματα της προσφοράς που αποτυπώθηκαν στην κοινωνία και μπορείτε να δείτε σε φωτογραφίες και βίντεο στον χάρτη www.volunteer4schools.gr, οι μαθητές ταυτόχρονα έστειλαν μήνυμα ελπίδας ότι το ενδιαφέρον για τα κοινά μπορεί πραγματικά να αλλάξει την κοινωνία και τη χώρα μας.

Αγάπη, σεβασμός, αλληλεγγύη, φαντασία και μεράκι είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν όλο αυτό το μεγάλο κύμα εθελοντισμού που απλώθηκε σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας. Οι μαθητές έδωσαν δυναμικό παρών καθαρίζοντας ακτές και δάση, μαγειρεύοντας για συνανθρώπους μας, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, αναδασώνοντας ελεύθερους χώρους και ομορφαίνοντας γειτονιές, υποστηρίζοντας άτομα με αναπηρία, ενδυναμώνοντας ηλικιωμένους, φροντίζοντας αδέσποτα ζώα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ζωής στην τοπική κοινωνία, νιώθοντας την χαρά και την ενδυνάμωση της προσφοράς στα κοινά. 

Η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού συνδιοργανώθηκε από το "Let's do it Greece" (www.letsdoitgreece.org), τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και το «Νοιάζομαι και Δρω» (www.noiazomaikaidrw), το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (www.desmos.org)  και το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr) . Οι συνδιοργανωτές ενθάρρυναν τη συμμετοχή οικογενειών και φορέων στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για να δώσουν το έναυσμα σε ολόκληρη την κοινωνία να κινητοποιηθεί. Τον πανελλαδικό χάρτη δράσεων μπορείτε να βρείτε στο www.volunteer4schools.gr όπου κάθε μέρα αναρτώνται και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τις υπέροχες αυτές δράσεις. 

Οι μαθητές, οι πρωταγωνιστές της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, πλαισιωμένοι από όσους τους υποστήριξαν, αποδεικνύουν στην πράξη πως ο εθελοντισμός μπορεί να μας ενώσει σε μια μεγάλη οικογένεια, κάνοντας τον κόσμο μας ομορφότερο. Οι μαθητές αυτοί είναι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς και φάρος ελπίδας ότι είναι δυνατή η μετάλλαξη της κοινωνίας μας προς το καλύτερο, εάν νοιαζόμαστε και δρούμε. Εύγε! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA:

Λευκάδα: Ο γύρος του νησιού... από ψηλά
Επίπεδη Γη: Ένα χιουμοριστικό αλλά στοιχειοθετημένο βίντεο που απαντά στον παραλογισμό
Αυτό είναι το ελληνικό Λοχ Νες! Ο τόπος ενός από τους διασημότερους μύθους της αρχαιότητας
Πηγή: 

Alfavita.gr

SHARE:

24Media Network