Εύβοια: Παραιτήθηκε ο διευθυντής δημοτικού που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών

Start of the Panhellenic examinations in the 2nd High School of Thessaloniki, Greece on May 16, 2016. /     2  , 16  2016.
Start of the Panhellenic examinations in the 2nd High School of Thessaloniki, Greece on May 16, 2016. / 2 , 16 2016. SOOC

ΕΔΕ διέταξε το υπουργείο Παιδείας για τον διευθυντή δημοτικού Νέων Στύρων Ευβοίας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Τέθηκε σε άδεια, ωστόσο ο ίδιος παραιτήθηκε. Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετώπιζε και πριν 30 χρόνια

Της Μίκας Κοντορούση

Στην παραίτησή του από το δημοτικό σχολείο Νέων Στύρων Ευβοίας, προχώρησε ο μέχρι πρότινος διευθυντής, μετά τις καταγγελίες γονέων εις βάρος του, για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών.

ADVERTISING

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, γονείς είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες εις βάρος του διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους, και μάλιστα δήλωσαν ότι δεν επρόκειτο να στείλουν ξανά τα παιδιά τους στο σχολείο, εάν δεν απομακρυνόταν εκείνος από τα καθήκοντά του.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνθηκε στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας, ωστόσο οι γονείς δεν είχαν λάβει μέχρι χτες Τετάρτη, νεότερα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις.

Ωστόσο, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο διευθυντής τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια από την Τετάρτη, μέχρι και την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διέταξε το ίδιο το υπουργείο. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Σε δηλώσεις της μάλιστα στο ρ/σ Real FM,μητέρα ανήλικου παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο, όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ανέφερε:

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα, έπειτα από δύο μέρες, ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς. Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει».

Στην ίδια μαρτυρία αναφέρεται: «Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν ''εξαφανίσει'' και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εύβοια: Γονείς καταγγέλλουν διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση

SHARE:

24Media Network