Παράταση μίας εβδομάδας στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Παράταση μίας εβδομάδας στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Μικρή παράταση στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος υπουργός Παιδείας

Μικρή παράταση, περίπου μίας εβδομάδας, στη διαδικασία επανατοποθέτησης μέρους των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποφασίστηκε να δοθεί, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα, έπειτα και από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης.

Σημειώνεται δε ότι το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, σε μία εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρόντος και του νέου υπουργού Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία και μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων έχουν κηρύξει απεργία από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στα "κάγκελα" οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Απεργούν μέχρι την Παρασκευή

SHARE:

24Media Network