Πώς θα περιορίσουν τους μετεξεταστέους: Αλλάζουν τη βαθμολόγηση στα γραπτά της Α’ Λυκείου

Πώς θα περιορίσουν τους μετεξεταστέους: Αλλάζουν τη βαθμολόγηση στα γραπτά της Α’ Λυκείου
Μαθήτρια κοιτάει τους πίνακες με τους βαθμούς των Πανελλαδικών εξετάσεων σε Λύκειο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Οι βαθμοί των πανελλαδικών δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Σε αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα υπολογισθεί η τελική βαθμολόγηση στα γραπτά της Α' Λυκείου προχωρά αμέσως το υπουργείο Παιδείας

Μετά τα αυξημένα ποσοστά των μαθητών που έμειναν μετεξεταστέοι, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού βαθμολόγησης των γραπτών στην Α’ Λυκείου.

Έτσι με την τροπολογία που θα αλλάξει το υπάρχον σύστημα βαθμολόγησης, τα γραπτά των παιδιών θα βαθμολογηθούν με τις νέες ρυθμίσεις και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τελικά δεν θα ξαναδώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το θέμα και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση.

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η “βελτίωση αυτή θα μειώσει αισθητά τον αριθμό των επανεξεταζόμενων ή απορριπτόμενων μαθητών της Α’ Λυκείου και θα αποκαταστήσει πιθανές στρεβλώσεις που δημιουργούσε το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς”.

Αναφορικά με τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων, ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στον θεσμό, ο οποίος δεν θα καταργηθεί, αλλά θα παραμείνει σε ισχύ με βελτιώσεις, εφόσον απαιτηθεί.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, λόγω του τεράστιου αριθμού μαθητών οι οποίοι έμειναν μετεξεταστέοι φέτος, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει διόρθωση στον τρόπο βαθμολόγησης, αφού ακόμη και άριστοι μαθητές παραπέμφθηκαν να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

“Θα γίνει μια διόρθωση για να μην υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που προέκυψαν χωρίς να φταίνε οι μαθητές, αλλά δεν θα είναι κάτι θεαματικό, δηλαδή να ακυρώσουμε τις εξετάσεις” τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπογράμμισε όμως και το γεγονός ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στα φροντιστήρια.

“Επειδή και αργά δόθηκαν τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και υπήρχαν ερωτήσεις δύσκολο να απαντηθούν, πολύς κόσμος πήγε στα φροντιστήρια. Δηλαδή δημιουργήθηκε μια τρομακτική ανάγκη ξανά για φροντιστήρια”.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, το ποσοστό των μαθητών που έμειναν μετεξεταστέοι θα φτάσει το 20%-30%, ενώ πέρυσι το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 3%.

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα