Πρυτανικές εκλογές: Μάχη προσωπικοτήτων για το ΕΚΠΑ

Πρυτανικές εκλογές: Μάχη προσωπικοτήτων για το ΕΚΠΑ
Tο Εθνικό Καπoδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Eurokinissi

Οι πέντε υποψήφιοι για τον πρυτανικό θώκο του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντούν σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους.

Με φόντο τη διαμόρφωση του νέου ενιαίου ακαδημαϊκού χάρτη στην ανώτατη εκπαίδευση και τις ανάγκες που αναδύονται στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον, διεξάγονται στις 15 και 16 Μαΐου οι πρυτανικές εκλογές στο αρχαιότερο και σημαντικότερο πανεπιστήμιο της χώρας. Παρά τις διαφορές, κοινός παρονομαστής των πέντε υποψηφίων για τον πρυτανικό θώκο αποτελεί ο εκσυγχρονισμός, η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του ΕΚΠΑ, η ανάπτυξη της έρευνας και η εξεύρεση πόρων.

Χωρίς «να κλείνουν τα μάτια» στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, όπως η έλλειψη προσωπικού και η ελλιπής χρηματοδότηση, οι υποψήφιοι απαντούν σε τρεις ερωτήσεις παρουσιάζοντας τις θέσεις τους στο AlfaVita. Θέτουν επί τάπητος τις προτεραιότητες του ιδρύματος για την επόμενη μέρα, προτείνουν λύσεις, ενώ τοποθετούνται για το νέο ακαδημαϊκό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα.

Οι υποψήφιοι δεν είναι μόνο ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους που έχουν επιδείξει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, αλλά και δημόσια πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί για κεντρικά πολιτικά ζητήματα της χώρας και είναι: ο νυν πρύτανης και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Θάνος Δημόπουλος, ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Στάθης Ευσταθόπουλος, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Ευθύμιος Λέκκας, ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Ναπολέων Μαραβέγιας και η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου.

Διαβάστε τι απαντούν στο AlfaVita (με αλφαβητική σειρά) και τη Χρύσα Βαϊνανίδη:

Αθανάσιος Δημόπουλος: Να ενισχύσουμε τη διεθνή παρουσία και την κοινωνική προσφορά του ΕΚΠΑ
Στάθης Ευσταθόπουλος: Θέλουμε ένα αυτόνομο, εξωστρεφές, ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο με ποιότητα και διεθνή αναγνώριση
Ευθύμης Λέκκας: Να χαράξουμε νέα πορεία στο ΕΚΠΑ
Ναπολέων Μαραβέγιας: Το ΕΚΠΑ πρέπει να προσαρμοσθεί στη σύγχρονη εποχή και να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην εκπαίδευση
Μαρίζα Φουντοπούλου: Στόχος του ΕΚΠΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα