Σε εφαρμογή το πρόγραμμα 'Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ'

Η σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη 83 στου Ρέντη, όπου το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015, σπουδάστρια επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι τρεις συμφοιτήτριές της στο τμήμα Νοσηλευτών. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το μάθημα.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη 83 στου Ρέντη, όπου το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015, σπουδάστρια επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι τρεις συμφοιτήτριές της στο τμήμα Νοσηλευτών. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το μάθημα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πιλοτικά στα ΕΠΑΛ φέτος το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», ενώ από του χρόνου αναμένεται η καθολική εφαρμογή του. Τι ακριβώς θα ισχύσει

Της Μίκας Κοντορούση

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, τ. Β' 4316/11-12-17, δύο Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την πρόσληψη εκπαιδευτικών ΠΕ02 και ΠΕ03 για την υλοποίηση Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας, καθώς και την πρόσληψη Ψυχολόγων, ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά κατά το τρέχον σχολικό έτος σε 9 ΕΠΑΛ και από το επόμενο σχολικό έτος θα γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων στα Επαγγελματικά Λύκεια με σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση της εικόνας της στην κοινωνία και τους μαθητές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών της Α’ τάξης, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο σχολείο. Η δράση αυτή υλοποιείται με εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία από δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα στην τάξη, στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική δράση αποτελεί η πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και τη σύνδεση των σχολείων με υφιστάμενες ψυχοκοινωνικές δομές.

Δείτε το ΦΕΚ:

SHARE:

24Media Network