Στην ώρα τους Καθηγητές και βιβλία λέει το υπ. Παιδείας

ΒΟΥΛΗ - Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου) στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου) στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δέσμευση Φίλη ότι θα εξασφαλισθούν άμεσα οι απαραίτητες πιστώσεις ώστε να προσληφθούν έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή των βιβλίων η οποία θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα φροντίσει να πιστωθούν άμεσα και τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη καθηγητών.

Ειδικότερα, ο Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο αποθήκευσης και συσκευασίας των σχολικών βιβλίων στον Ασπρόπυργο σημείωσε ότι “τα βιβλία θα είναι στις αποθήκες των σχολείων αρκετό χρόνο πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς. Τώρα, επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στην εξασφάλιση πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο σωστό χρόνο, ώστε να ανοίξουμε χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους”.

Ακόμη, ο υπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και τη δημιουργία e-books σε συνάρτηση με την ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα σχολεία»

SHARE:

24Media Network