Τα δέκα πιο καινοτόμα σχολεία σε όλον τον κόσμο

Τα δέκα πιο καινοτόμα σχολεία σε όλον τον κόσμο

Σχολεία που θα σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε στα θρανία

Η καινοτομία στην εκπαίδευση μπορεί να πάρει πολλές μορφές – από την ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας ή τις μεθόδους διδασκαλίας, μέχρι εκδρομές, απόρριψη κοινωνικών νορμών και συνεργασία με την τοπική κοινότητα.

Ένα καινοτόμο σχολείο θα μπορούσε να διαμορφώνεται με πρότυπο έναν χαρισματικό CEO, όπως το σχολείο Steve Jobs στο Άμστερνταμ ή να είναι ένα σχολειό στο οποίο δεν υπάρχουν ανισότητες όπως το Egalia στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Δείτε τη λίστα την οποία παρουσίασε το Business Insider και πάρτε μια ιδέα για το πώς είναι η πραγματική εκπαίδευση.

SUMMIT SIERRA, ΣΙΑΤΛ

Το σχολείο άνοιξε το 2015 και οι μαθητές καλούνται κάθε μέρα να διαβάζουν για 30 λεπτά, να λύνουν ασκήσεις μαθηματικών για 30 λεπτά, να κάνουν online μαθήματα, να μιλάνε με τους μέντορες για τους στόχους τους και να συναντιούνται με άλλους μαθητές ώστε να συζητούν τα συναισθήματα τους κατά τη διάρκεια του  Community Time.

Οι δάσκαλοι μπορεί να μη συμμετέχουν στη διαδικασία της εκπαίδευσης, αλλά συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο και είναι εκεί ανά πάσα στιγμή.

Τα δέκα πιο καινοτόμα σχολεία σε όλον τον κόσμο

ØRESTAD GYMNASIUM ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Σε μια γιγαντιαία γυάλινη τάξη στεγάζονται οι 358 μαθητές γυμνασίου, τους οποίους οι δάσκαλοι ενθαρρύνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους γι αυτό το λόγο είναι έτσι σχεδιασμένο αρχιτεκτονικά. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν πως τελειώνοντας το σχολείο θα μπορούν να είναι πιο ευέλικτοι στη μετέπειτα ζωή τους και να είναι πιο ανοιχτοί στον τρόπο σκέψης τους.

Τα δέκα πιο καινοτόμα σχολεία σε όλον τον κόσμο

BIG PICTURE LEARNING ΣΤΟ ΠΡΟΒΙΝΤΕΝΣ ΤΟΥ ΡΟΟΥΝΤ ΑΙΛΑΝΤ

Το μοντέλο του Big Picture Learning «σπάει τον τοίχο» μεταξύ εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθητές δεν έχουν εικόνα τι γίνεται στην αγορά εργασίας, οι μαθητές αυτού του σχολείου μαθαίνουν πως το πραγματικό τους πάθος έχει σημασία κι αυτό πρέπει να κάνουν επάγγελμα.

Και μαντέψτε. Τους φέρνουν σε επαφή με μέντορες που εργάζονται σε τομείς όπου οι μαθητές θέλουν να εισέλθουν κάποια μέρα.

Τα δέκα πιο καινοτόμα σχολεία σε όλον τον κόσμο

EGALIA ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Το σχολικό σύστημα του Egalia βασίζεται στην απόλυτη ισότητα ανάμεσα στους μαθητές. Το σύστημα αποτελείται από δύο σχολεία, το Egalia και το Nicolaigården, όπου και τα δύο απορρίπτουν αντωνυμίες με βάση το φύλο ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να κάνουν τα παιδιά να σκέφτονται επί ίσοις όροις το ένα για το άλλο. 

Αντί «αυτός» και «αυτή», απευθύνονται στα παιδιά από την πρώτη κιόλας μέρα με τα ονόματά τους ή ως «αυτοί». Είναι μια προσπάθεια για την αποφυγή κάθε είδους διακρίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

 

Διαβάστε ακόμα:

Google – YouTube: Τι άλλαξε δέκα χρόνια μετα τη μεγάλη εξαγορά
Απογοητευτικά χαμηλό το ενδιαφέρον για το Twitter
Τώρα μπορείτε να ψάχνετε τραγούδια στο Shazam μέσα από το iMessage

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network