Θα την πληρώσουν τα παιδιά: 40.000 λιγότερα στους παιδικούς σταθμούς την επόμενη σχολική χρονιά

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στα εγκαίνια του Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μαρούσι .Ο νέος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός του Αμαρουσίου είναι ένας από τους 105 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στα εγκαίνια του Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μαρούσι .Ο νέος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός του Αμαρουσίου είναι ένας από τους 105 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Μετά βίας φτάνουν τα 90 - 100 εκατομμύρια ευρώ τα διαθέσιμα κονδύλια, ενώ η χρηματοδότηση το 2014 ήταν στα 188 εκατομμύρια ευρώ. Έρχονται 10.000 απολύσεις εργαζομένων

Συρρίκνωση στο μισό, με 40.000 παιδιά λιγότερα στους παιδικούς σταθμούς και 10.000 απολύσεις εργαζομένων σε αυτούς, προοιωνίζονται για την  επόμενη σχολική χρονιά 2015 - 2016.

Όπως ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θσμάτων και δήμαρχος Νεάπολης - Κυνεών, Σίμος Δανιηλίδης, οι επιτελείς των αρμοδίων υπουργείων ενημερώνουν, ότι τα κονδύλια που υπάρχουν διαθέσιμα είναι περίπου 60- 70 εκατομμύρια ευρώ και μετά βίας φτάνουν τα 90- 100 εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται, ότι μέσω του προγράμματος για την Οικογενειακή Εναρμόνιση φιλοξενούνται στην τρέχουσα σχολική χρονιά 85.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους οποίους εργάζονται συνολικά 19.500 εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών που προέρχονται από οικογένειες άπορες, με ανέργους και με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Πέρυσι, κατατέθηκαν πάνω από 120.000 αιτήσεις και έγιναν δεκτές οι 85.000 με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

"Για να πετύχει ο αριθμός ρεκόρ των 85.000 παιδιών μετά από αγώνες, πετύχαμε πέρυσι συνολική χρηματοδότηση 188 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχεται κατά ένα μέρος από ευρωπαϊκά προγράμματα (125 εκατ.) και κατά το υπόλοιπο (63 εκατ. ευρώ) από εθνικούς πόρους", είπε ο κ. Δανιηλίδης.

Λόγος έγινε ακόμη και για κονδύλια που εξαφανίζονται σε άγνωστη κατεύθυνση, όπως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αφορούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων, 70 εκατ. ευρώ από διάφορα τέλη και φόρους, άλλα τόσα από το πρόγραμμα "Ελλάδα", 18 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες φόρους, 23 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να είχαν δοθεί στα απομακρυσμένα σχολεία για τα καύσιμά τους κλπ.

(Πηγή: Ελεύθερος Τύπος)

SHARE:

24Media Network