Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο το κτήριο που στεγάζει ειδικό σχολείο

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο το κτήριο που στεγάζει ειδικό σχολείο
Προαύλιο σχολείου (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Μετά από 15 χρόνια (!) κλείνει, λόγω ακαταλληλότητας, σχολικό κτίριο που στεγάζει ειδικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνει λόγω ακαταλληλότητας το κτήριο, το οποίο στεγάζει τρία σχολεία στα Κωνσταντινουπολίτικα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτισμού, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού, αλλά και το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτό και αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για μία καλή εξέλιξη εφόσον όμως γίνει μετεγκατάσταση και όχι κατανομή των μαθητών στα υπόλοιπα ειδικά σχολεία, γεγονός που συνεπάγεται την ταλαιπωρία τους, καθώς από τα 56 παιδιά του δημοτικού τα 29 κινούνται με αμαξίδιο.

Εξάλλου, μία τέτοια λύση θα φέρει μόνο παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, όπως ισχυρίζονται.

Σύμφωνα με την κα Θωμαή Στεφανοπούλου, γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το κτήριο ήταν ακατάλληλο και παράνομο από την αρχή, εδώ και 15 χρόνια δηλαδή, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών, ενώ θεωρεί απορίας άξιο το πώς τόσα χρόνια δεν επενέβη ο δήμος, μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι με την επιβολή ενός τεράστιου προστίμου στον ιδιοκτήτη από την πολεοδομία.

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είπε ότι η Νομαρχία μίσθωσε το κτήριο το 2008, ενώ για πρώτη φορά θέμα ακαταλληλότητας του κτηρίου τέθηκε το 2022.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα