Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση μέσα στο ΑΠΘ

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ
Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ EUROKINISSI

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη εντός του ΑΠΘ, για να εκκενωθεί η κατάληψη στην Πρυτανεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκκενωθεί η κατάληψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2), φοιτητές και φοιτήτριες, μετά τη διαδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) εισήλθαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου, στο οποίο φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη από το μεσημέρι.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλλουν στο ΑΠΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο προαύλιο και φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει εντός του πανεπιστημίου.

Όπως μετέδωσε το Thesstoday.gr, λίγο μετά τις 18:00 πάνοπλοι αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό κινήθηκαν αστραπιαία με στόχο να απωθήσουν τους φοιτητές από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ οι καταληψίες σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά από το κυλικείο, προκαλώντας φθορές και εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ
Επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ thestival.gr

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Voria.gr, ομάδα ατόμων που εισέβαλε στην Πρυτανεία, ανάρτησε ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο γράφει “Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Η εξεταστική πρέπει να μας περιμένει, το μέλλον μας όχι”.

Το πανό φέρει την υπογραφή των Τμημάτων Γεωλογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Καταδικάζει την εισβολή στο ΑΠΘ η Νέα Αριστερά

Την «εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» καταδικάζει η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που αποκαλύπτει πως βλέπει η κυβέρνηση τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για το δημόσιο πανεπιστήμιο: σαν κοινούς εγκληματίες», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Ο αγώνας των φοιτητών/τριων είναι δίκαιος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα