Το υπ. Παιδείας παίρνει πίσω κατά το ήμισυ τη μείωση του αριθμού εισακτέων

Το υπ. Παιδείας παίρνει πίσω κατά το ήμισυ τη μείωση του αριθμού εισακτέων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτέλεσε για την αντιπολίτευση λεία μικροκομματικής εκμετάλλευσης

Μετά τις αντιδράσεις μαθητών και γονέων, το υπουργείο Παιδείας παίρνει πίσω κατά το ήμισυ τη μείωση του αριθμού εισακτέων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017. Πλέον, όπως διευκρινίζει με σημερινή του ανακοίνωση, φέτος οι λιγότερες θέσεις από 1.000 περιορίζονται σε 500 και οι υπόλοιπες 500 θέσεις θα περικοπούν στις πανελλήνιες του 2018.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι θεωρεί πως "τα κόμματα θα σεβαστούν την αγωνία και την σκληρή προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων και των οικογενειών τους και δεν θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρμοδίου υπουργείου:

"Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μαθητών/τριων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτέλεσε για την αντιπολίτευση λεία μικροκομματικής εκμετάλλευσης, για ένα ζήτημα μάλιστα πρωτίστως ακαδημαϊκό Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι η μείωση του αριθμού  των εισακτέων στα Πανεπιστήμια  θα εφαρμοστεί σταδιακά και για φέτος θα περιοριστεί στους 500 για όλες τις σχολές αντί της αρχικής μείωσης κατά 1.000  θέσεις (πχ στο σύνολο των  Ιατρικών η μείωση θα είναι 110 θέσεις αντί των 220 θέσεων). Μετά την σημερινή απόφαση το Υπουργείο θεωρεί ότι τα κόμματα θα σεβαστούν την αγωνία και την σκληρή προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων και των οικογενειών τους και δεν θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος".

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει "να δούμε το ζήτημα με αποδραματοποιημένο τρόπο", ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε "να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέλος στην 'διαγωγή κοσμία' βάζει το υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες 2017: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές 2017: O αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα

SHARE:

24Media Network