Βάσεις 2021: Σήμερα η ανακοίνωση – Πώς αναμένεται να κινηθούν

Βάσεις 2021: Σήμερα η ανακοίνωση – Πώς αναμένεται να κινηθούν
Βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων 2021 Eurokinissi

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι τελικές εκτιμήσεις για 50 υψηλόβαθμες σχολές.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ώστε οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των βάσεων για τις Πανελλήνιες.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί, είναι πιθανό οι βάσεις εισαγωγής 2021 να ανακοινωθούν έως τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, 27 Αυγούστου.

Με sms στους υποψήφιους

Από φέτος έχει τεθεί σε εφαρμογή και η αποστολή SMS προς τους υποψηφίους, όπως είχε γίνει και με τις βαθμολογίες.

Μέσω της εφαρμογής results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν όχι μόνο για τη βαθμολογία τους, αλλά και για την ανακοίνωση των Βάσεων.

Όσοι υποψήφιοι δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα στο οποίο πέρασαν

Τελικές εκτιμήσεις για 50 υψηλόβαθμες σχολές

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανοδική πορεία στην πλειονότητα των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων, με την άνοδο να είναι πιο εντυπωσιακή στα τμήματα χαμηλής ζήτησης.

Αρκετοί από τους υποψηφίους αναμένεται να αποκλειστούν από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα “δεδομένα” της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών θα αφήσουν εκτός 30.000 υποψηφίους. Έτσι, εκτιμάται ότι οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ φέτος θα ξεπεράσουν τις 15.000.

Πιο αναλυτικά, κενές θέσεις αναμένεται να καταγραφούν σε περισσότερα από 150 τμήματα κυρίως περιφερειακών πανεπιστημίων. Μάλιστα, σε τουλάχιστον 50 από αυτά τα τμήματα, ο αριθμός των εισακτέων θα είναι εξαιρετικά μικρός, εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ετσι οι τελικές εκτιμήσεις 50 υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ σύμφωνα με το alfavita.gr είναι οι παρακάτω:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα