Βιοϊατρικές Επιστήμες: Το κατάλληλο σημείο εκκίνησης για μία σπουδαία σταδιοδρομία

Βιοϊατρικές Επιστήμες: Το κατάλληλο σημείο εκκίνησης για μία σπουδαία σταδιοδρομία

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και μάθε περισσότερα για τα προγράμματα Σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Για τους περισσότερους απόφοιτους Λυκείου, η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού αποτελεί μία σημαντική απόφαση, που έρχεται συνήθως έπειτα από πολλή σκέψη και έρευνα. Μετά το πρώτο ερώτημα, στο οποίο καλείται να απαντήσει ένας υποψήφιος φοιτητής, που δεν είναι άλλο από το «τι θέλω να σπουδάσω;», το αμέσως επόμενο ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς η κατάλληλη επιλογή σπουδών μπορεί να συμβάλλει στην επαγγελματική του αποκατάσταση.

Είναι σαφές ότι ο τομέας της Υγείας «γεννά» διαρκώς νέες απαιτήσεις από ιατρούς και ερευνητές, ειδικότερα μετά την έναρξη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες με συγκεκριμένες δεξιότητες. Αυτήν την ανάγκη έρχονται να καλύψουν οι Βιοϊατρικές Επιστήμες, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην ανακάλυψη καλύτερων και πιο αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης ή θεραπείας μιας οποιασδήποτε παθογένειας. Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς; Ότι στον συγκεκριμένο κλάδο λειτουργεί ο «κανόνας» της αγοράς και της ζήτησης, από τον οποίο προκύπτει η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κάθε φοιτητή Βιοϊατρικών Επιστημών.

Στις παραπάνω ερωτήσεις, λοιπόν, δίνει απαντήσεις το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών σε Ελλάδα και Κύπρο που προσφέρει στους απόφοιτους Λυκείου από διάφορες χώρες του κόσμου, την ευκαιρία να ασχοληθούν με έναν τόσο ανερχόμενο και σημαντικό κλάδο.

Βάζοντας την ανθρώπινη υγεία σε πρώτο «πλάνο»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η υγεία του ανθρώπου, είναι συνεχώς στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα η ανίχνευση, η διάγνωση, η κατανόηση και η θεραπεία ασθενειών και νόσων, να δημιουργεί συνεχώς νέα ερωτήματα και κατ’ επέκταση νέους τομείς διερεύνησης. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, λοιπόν, παρέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς παρέχει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής, των Επιστημών Υγείας και των Επιστημών Ζωής στην Κύπρο, ενώ εκτός από τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, προσφέρει 23 προγράμματα που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας, 11 από αυτά κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο. Προγράμματα σπουδών όπως η Φαρμακευτική, η Φυσικοθεραπεία, η Λογοθεραπεία, η Διατροφή-Διαιτολογία, η Αθλητική Επιστήμη και η Φυσική Αγωγή, η Βιολογία και η Εργοθεραπεία.

Μέσα από μία πληθώρα τμημάτων, ο εκάστοτε φοιτητής θα καταφέρει να κάνει τη σωστή επιλογή για το μέλλον του. Το «κλειδί» βρίσκεται στην εις βάθος μελέτη του προγράμματος σπουδών, το οποίο καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς των βιολογικών επιστημών με έμφαση στην υγεία του ανθρώπου, όπως η ανοσολογία, η μοριακή και η κυτταρική βιολογία, η μικροβιολογία, η βιοχημεία, η ιατρική γενετική, η αναπτυξιακή βιολογία αλλά και το πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως η μοριακή φαρμακολογία, η βιοπληροφορική, η βιολογία του καρκίνου και η αναγεννητική και εξατομικευμένη ιατρική.

Ατενίζοντας ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον

Σε μία εποχή κρίσιμη για την παγκόσμια υγεία, το πλεονέκτημα να έχει ένας εν δυνάμει επαγγελματίας του χώρου στο portfolio του εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, δείχνει πως ο «δρόμος» προς ένα λαμπρό μέλλον είναι ανοιχτός. Φυσικά, στη διαπίστωση αυτή συμβάλλουν και οι σημαντικές ευκαιρίες εργοδότησης που προσφέρουν οι σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο ερώτημα πώς παρέχονται αυτές οι ευκαιρίες, η απάντηση βρίσκεται στις εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε εργαστηριακές μεθόδους, αλλά και στις δεξιότητες και τα υψηλά δεοντολογικά πρότυπα, με τα οποία έρχονται σε επαφή οι σπουδαστές του προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζονται για την αγορά εργασίας και όταν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν μία σταδιοδρομία στον χώρο της έρευνας, της ιατρικής και της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Όσο για τους πτυχιούχους που επιθυμούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία, υπάρχει η δυνατότητα να παρατείνουν τις σπουδές τους στον τομέα της Ιατρικής, προκειμένου να γίνουν ιατροί ή να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή ή ερευνητική σταδιοδρομία στον ιατρικό ή τον βιοϊατρικό τομέα.

Η πληθώρα κατευθύνσεων και προοπτικών που παρέχει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως είναι φυσικό, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι απόφοιτοι του Προγράμματος Βιοϊατρικών Επιστημών, μπορούν να εργοδοτηθούν σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της εκπαίδευσης, της έρευνας, των φαρμακευτικών πωλήσεων και του διαγνωστικού κλάδου και μάλιστα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Για τους μελλοντικούς επαγγελματίες στον ιατρικό ή τον βιοϊατρικό τομέα, το «αύριο» φαντάζει κάτι περισσότερο από αισιόδοξο, με τους αριθμούς να δείχνουν μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες στους συγκεκριμένους κλάδους. Το σίγουρο είναι, λοιπόν, πως καθώς η ζήτηση για πτυχιούχους στις υπηρεσίες Υγείας αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, το πτυχίο στις Βιοϊατρικές Επιστήμες αποτελεί μια σταθερή επιλογή με σοβαρές προοπτικές εργοδότησης.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών Βιοιατρικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email [email protected]

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 3 Οκτωβρίου 2022.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα