Ζωγράφου: Αδιέξοδο στο θέμα του 5ου και 6ου δημοτικού – Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθούν αίθουσες

Διαβάζεται σε 2'
Ζωγράφου: Αδιέξοδο στο θέμα του 5ου και 6ου δημοτικού – Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθούν αίθουσες
Ι-stock

Mαθητές και γονείς εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται αφού δεν βρίσκονται αίθουσες για να στεγάσουν τις ανάγκες του 5ου και του 6ου δημοτικού σχολείου Ζωγράφου.

Σε πλήρες αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κατάσταση στο 5ο και στο 6ο δημοτικό σχολείου Ζωγράφου, το κτίριο των οποίων έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τα μαθήματα συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα με τηλεκπαίδευση, γεγονός που όπως γίνεται κατανοητό έχει φέρει μεγάλες ανατροπές στον προγραμματισμό περίπου 500 οικογενειών (τόσα είναι τα παιδιά που φοιτούν στα δύο σχολεία).

Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες του Δήμου Ζωγράφου για να βρεθούν αλλού αίθουσες και τα μαθήματα να συνεχιστούν δια ζώσης δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολυτεχνείο, στο οποίο έγινε κρούση, διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να διαθέσει αίθουσες, ενώ αρνητική απάντηση δόθηκε από ιδιωτικό σχολείο το οποίο είναι εκτός λειτουργίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Γίνονται παράλληλα προσπάθεια μήπως εξασφαλιστούν 11 αίθουσες (τόσες αναζητούνται) σε χώρους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κρούση έχει γίνει και στις Ενοπλες Δυνάμεις για να διατεθούν κοντέινερ τουλάχιστον για τους δύο επόμενους μήνες μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά σε οικόπεδο που έχει υπό την ιδιοκτησία του ο Δήμος.

Ο Δήμος επίσης έχει προκηρύξει διαγωνισμό για τη μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου, με τις εργασίες να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι. Ζήτησε επίσης πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ κάτι που θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, γονείς και μαθητές έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη το πρωί διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Ζωγράφου πιέζοντας για λύση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα