Παπαδόπουλος: Πιθανός ισχυρός μετασεισμός στην Κεφαλλονιά

Παπαδόπουλος: Πιθανός ισχυρός μετασεισμός στην Κεφαλλονιά

Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος δήλωσε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό άφησε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε όμως ότι η σεισμική δόνηση της Κυριακής, μεγέθους 5,8 βαθμών ήταν πιθανότατα η κύρια.

«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος. Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτίρια, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς» προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοι, γύρω στις 12:30 το βράδυ, μεγέθους από 4,2 βαθμούς ο καθένας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, από την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκαν 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3, και εκατοντάδες μικρότεροι.

Σύμφωνα με τους έως τώρα ελέγχους των μηχανικών, ζημιές παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι. Ακατάλληλο, μετά από ελέγχους, κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οδοιπορικό στις κατεστραμμένες περιοχές της Κεφαλλονιάς

SHARE:

24Media Network