Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης

Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης

Παραίτηση βόμβα στο οικονομικό επιτελείο. Με καταγγελίες για πιέσεις αποχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης. "Δεν είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση" δήλωσαν

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα Τετάρτη οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, που ανέλαβαν καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με απόφαση του οποίου ορίζονται.

Η παραίτηση υποβλήθηκε στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή.

“Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της ελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας”.

“Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση”, υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

“Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία- με γνώμονα πάντα την νομιμότητα- ήταν πάντα δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”, σημειώνουν.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αφήνουν σαφείς αιχμές στην παραίτησή τους για οικονομικά συμφέροντα που δεν τους επέτρεψαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ακόμη, στην επιστολή αναφέρουν, πως δεν δέχονται να αποτελέσουν “άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος”.

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών ζητά ο ΣΥΝ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων, ο ΣΥΝ σημειώνει πως το γεγονός και μόνο δείχνει “πως απέχουμε πολύ από τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης”.

“Είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πολλές και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

“Η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα