Παράταση λειτουργίας για "Μακεδονία Παλλάς"

Παράταση λειτουργίας για "Μακεδονία Παλλάς"

Θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς" Διαβάστε τι προβλέπει η συμφωνία του ΙΚΑ με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν από τη διοίκηση του ΙΚΑ οι οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του "Μακεδονία Παλλάς", καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επέλθει, κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, που διαχειρίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και το ΙΚΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Το πρόβλημα ανέκυψε το Νοέμβριο, όταν, μετά τη λήξη του μισθώματος, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στην επιχείρηση και το ΙΚΑ για το ύψος του ενοικίου.

Το ΙΚΑ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή νέου μισθωτή, ενώ ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη απέστειλε επιστολή προς τους 120 εργαζομένους στην επιχείρηση, με την οποία τους γνωστοποιούσε την διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 27 Δεκεμβρίου και "τη λήξη της συνεργασίας τους".

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας που προβλέπει την παράταση της λειτουργίας του "Μακεδονία Πάλας" μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τέθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Με αυτή ξεπερνιέται το σημαντικότερο σημείο τριβής που ήταν το ύψος του ενοικίου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΚΑ αποδέχεται τη μείωση του μισθώματος κατά 30% για τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν την επιβολή ποινικής ρήτρας για την καθυστέρηση καταβολής μισθωμάτων. Από την πλευρά της, η εταιρία δεσμεύεται για τη διατήρηση του 95% των μόνιμων θέσεων εργασίας που είχε την 1η Νοεμβρίου του 2011. Το τελικό κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να εγκριθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Το "Μακεδονία Πάλας" ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 35 χρόνια και από το 1994 τη διαχείριση έχει αναλάβει η εταιρεία ΑΞΤΕ, η οποία ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Δασκαλαντωνάκη.

SHARE:

24Media Network