Έρευνα για την ταλαιπωρία

??Ký??- ????? ???ý? ??????
??Ký??- ????? ???ý? ?????? MOTIONTEAM

Ευθύνες θα αναζητηθούν για το χάος που επικράτησε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό οδηγών. Που αποδίδει το πρόβλημα η παραχωρησιούχος εταιρεία (Vid)

Τη διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση τυχόν υπαρχουσών ποινικών ευθυνών από πράξεις ή παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων, που συνετέλεσαν στον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, την Καθαρά Δευτέρα, ζήτησε με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, ο υπουργός Μεταφορών, Μ. Ρέππας.

Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι εποπτεύοντες υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών.

Ακόμη, σχετικά έγγραφα εστάλησαν προς τους παραχωρησιούχους και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, από τον οποίο ζητά να διερευνηθεί, αν οι πάσης φύσεως αρμόδιοι ενήργησαν σωστά και βάσει σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “δεδομένου ότι η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου, το υπουργείο, ως εποπτεύουσα αρχή, απέστειλε έγγραφο προς την εταιρεία «Νέα Οδό», ζητώντας το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο που υπήρχε ενόψει κακοκαιρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν επαρκές και εάν εφαρμόστηκε”.

Παρόμοιο έγγραφο απεστάλη και προς τις άλλες κοινοπραξίες που έχουν υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης για τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στην ακινητοποίηση οχημάτων είτε για να τοποθετήσουν οι οδηγοί αντιολισθητικές αλυσίδες, είτε εξαιτίας μηχανικών βλαβών απέδωσε το πρόβλημα η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας "Νέα Οδός", η οποία σε δηλώσεις της την Τρίτη.

Η ίδια επεσήμανε τον "υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας", ενώ απέδωσε την όξυνση του προβλήματος στη Μαλακάσα, στο γεγονός ότι "δίπλωσε" νταλίκα στο οδόστρωμα.

SHARE:

24Media Network