Αυστραλία: Φόβοι για θάνατο εκατοντάδων κοάλα σε μεγάλη φωτιά

Αυστραλία: Φόβοι για θάνατο εκατοντάδων κοάλα σε μεγάλη φωτιά
Κοάλα λαμβάνει φροντίδα μετά τη φωτιά Facebook / @Koala Hospital Port Macquarie

Η μεγάλη φωτιά στη Νέα Νότια Ουαλία ανησυχεί τους διασώστες ζώων, οι οποίοι φοβούνται για τον θάνατο εκατοντάδων κοάλα που δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν. Το είδος χαρακτηρίζεται ως "ευάλωτο" από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αυστραλίας

Φόβους πως εκατοντάδες κοάλα έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Αυστραλία, εκφράζουν διασώστες ζώων.

Σύμφωνα με το BBC, η πυρκαγιά στη Νέα Νότια Ουαλία, περίπου 250 μίλια βόρεια του Σίδνεϊ, έκαψε χιλιάδες στρέμματα, σε τοποθεσία που αποτελεί πρωταρχικό έδαφος για την αναπαραγωγή των κοάλα.

Η διασώστης Cheyne Flanagan δήλωσε ότι η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Πορτ Μάκαρι είχε κατακλύσει μια τοποθεσία όπου ζούσαν εκατοντάδες ποικιλίες από κοάλα. 

“Επειδή η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη και έντονη, νομίζω ότι ο αριθμός των θανάτων θα είναι πολύ υψηλός, δυστυχώς”, δήλωσε η κ. Flanagan, ενώ πρόσθεσε πως οι διασώστες δεν κατάφεραν να ψάξουν για επιζώντες, καθώς η φωτιά καίει ακόμη.

Η Σου Άστον, πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι, δήλωσε σχετικά: “Αν η φωτιά συνεχίσει να καίει την δασώδη έκταση, τότε θα εξαφανιστούν. Είναι μια εθνική τραγωδία για τα κοάλα, γιατί το είδος είναι τόσο μοναδικό”.

Το είδος των κοάλα έχει χαρακτηριστεί ως “ευάλωτο” από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη μείωση στον αριθμό τους. 

Οι ομάδες παρακολούθησης υποστηρίζουν ότι μόλις 43.000 κοάλα απομένουν στην άγρια φύση, με την πτώση του αριθμού τους να οφείλεται στην καταστροφή οικοτόπων, σε ασθένειες και στην κλιματική αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα