Η Βόρεια Εύβοια “πρασινίζει” ξανά

Η Βόρεια Εύβοια “πρασινίζει” ξανά
Δενδροφύτευση στη Βόρεια Εύβοια από τη Βίκος Α.Ε. και τη we4all ΒΙΚΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, η εταιρεία Βίκος και ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός we4all πρόσφεραν 1.000 δέντρα στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Αν καταστρέψουμε τη Γη, δεν υπάρχει άλλο μέρος να πάμε“.

Μπορεί η συγκεκριμένη φράση του Αμερικανού αστρονόμου, Καρλ Σαγκάν να ακούγεται δυσοίωνη με τους επιστήμονες εδώ και χρόνια να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας μας με κάθε τρόπο για τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο η παραπάνω ρήση αν εντυπωθεί στη συνείδηση και στο μυαλό όλων, αποκτά ένα δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα.

Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου γιορτάζεται η Ημέρα της Γης που μεταξύ άλλων σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος και σε περισσότερες από 190 χώρες πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές δράσεις και διοργανώνονται μεγάλα φεστιβάλ ώστε οι άνθρωποι να αφυπνιστούν για το μέλλον του πλανήτη. Να θυμόμαστε δηλαδή όλοι ότι ο πλανήτης Γη είναι το κοινό μας “σπίτι”, μέσα στο οποίο πρέπει να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό.

Δυστυχώς όμως, η κλιματική κρίση, με τις ακραίες θερμοκρασίες και τον καύσωνα και η ανθρώπινη δραστηριότητα, που μόνο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και την ισορροπία των οικοσυστημάτων δεν επιτυγχάνουν, δημιουργούν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και μία από τις συνέπειες δεν είναι άλλη από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κάθε χρόνο πλήττουν τη χώρα μας αλλά και τον πλανήτη.

“Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που υπήρξε το 2021, ήταν ένα καταπράσινο τοπίο όλο άνθη, λουλούδια, πεύκα, ελιές, ένας παράδεισος, γίναμε ένα τοπίο που όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μαύρο”, δηλώνει ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ροβιών Εύβοιας, Θοδωρής Κέρης και στη φράση του αυτή περικλείεται η καταστροφή, ο πόνος και η αγωνία των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα που κάθε καλοκαίρι βλέπουν τις ζωές τους να γίνεται στάχτη.

Μένοντας πιστή στις αρχές και τη φιλοσοφία της, όντας 30 χρόνια ένα με τη φύση, η εταιρεία Βίκος ήρθε να μοιράσει χαμόγελα αλλά και ελπίδα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, αποφασίζοντας στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας “Ο Β-οίκος της ζωής μας“, να μετατρέψει το τοπίο από μαύρο ξανά σε πράσινο.

Δενδροφύτευση στη Βόρεια Εύβοια από τη Βίκος Α.Ε. και τη we4all ΒΙΚΟΣ


Σε συνεργασία λοιπόν με την we4all, η εταιρεία Βίκος πρόσφερε 1.000 καρποφόρα δέντρα σε κοινότητες της Β. Ευβοίας συνεχίζοντας το έργο των δενδροφυτεύσεων, το οποίο μετρά ήδη 27 χρόνια, αλλά και την περσινή δράση της, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, φυτεύτηκαν 1.000 καρποφόρα δέντρα σε κοινότητες που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού του 2021.

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης βρισκόμαστε σήμερα εδώ προσφέροντας 1.000 δέντρα στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών σε αγρότες που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τις φωτιές του 2021 γιατί στη φιλοσοφία της εταιρείας Βίκος η προστασία και η ευημερία του περιβάλλοντος είναι πάρα πολύ σημαντική“, δήλωσε σχετικά με τη δράση η Corporate & Technology Marketing Manager της Βίκος Α.Ε., Ειρήνη Κωνσταντοπούλου.

Δενδροφύτευση στη Βόρεια Εύβοια από τη Βίκος Α.Ε. και τη we4all ΒΙΚΟΣ


Οι Ροβιές μπορεί να μετρούν ακόμα τις πληγές τους από την πύρινη λαίλαπα του 2021 με τον κ. Κέρη να εκτιμά πως μόνο στη συγκεκριμένη κοινότητα κάηκαν περίπου 10.000 ρίζες, όμως, τέτοιες στιγμές πρωτοβουλίες και ενέργειες σαν αυτή δίνουν ελπίδα και βοηθούν τους κατοίκους να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή.

“Εδώ ξαναχτίζουμε τις ζωές μας από την αρχή, από το μηδέν, γιατί ακολουθούν και οι νεότερες γενιές και η ιστορία του τόπου μας”, λέει ο κ. Κέρης τονίζοντας πως “έχουμε υποχρέωση προς τους νεότερους να είμαστε δυνατοί για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ξανά στα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στον τόπο μας”.

Δενδροφύτευση στη Βόρεια Εύβοια από τη Βίκος Α.Ε. και τη we4all ΒΙΚΟΣ

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη δράση της Βίκος Α.Ε. για να κάνει ξανά πράσινο αυτό τον κόσμο, καθώς από το 1996, υπολογίζεται πως η εταιρεία έχει δενδροφυτεύσει περισσότερα από 10.000 δέντρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα