Ινδονησία: Εθελοντές διέσωσαν θαλάσσιες χελώνες που ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι

Θαλάσσιες χελώνες στην Ινδονησία
Θαλάσσιες χελώνες στην Ινδονησία AP

Διοργανώθηκαν ομάδες διάσωσης και έσωσαν τουλάχιστον 30 θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες ξεβράστηκαν μετά από το τσουνάμι στη δυτική ακτή του Μπάντεν.

Για τους αξωματούχους και τους εθελοντές που συνδράμουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία, το οποίο άφησε πίσω του 430 νεκρούς, 1.495 τραυματίες και 159 αγνοούμενους, η περασμένη ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα.

Έπειτα από το τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του Κρακατόα, ενός νησιωτικού ηφαιστείου στο στενό της Σούντα, μεταξύ της Σουμάτρας και της Ιάβας, των δύο μεγαλύτερων νησιών της Ινδονησίας, οι εθελοντές γνωρίζουν ότι όσο περνούν οι ώρες είναι πιθανότερο να βρίσκουν πτώματα παρά επιζώντες.

ADVERTISING

Ένα από τα αισιόδοξα, ωστόσο, μηνύματα αυτής τη δύσκολης εβδομάδας ήταν για εκείνους η διάσωση τουλάχιστον 30 θαλασσίων χελώνων, οι οποίες ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι στη δυτική ακτή του Μπάντεν.

Η πλειονότητα βρισκόταν στο θέρετρο Τανζούνγκ Λεσούνγκ, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι εθελοντές βρέθηκαν ενώπιον των χελώνων, κάποιες εκ των οποίων ζύγιζαν σχεδόν 200 κιλά, οι οποίες είχαν ξεβραστεί σε διάφορα σημεία του θερέτρου.

Διοργανώθηκαν επταμελείς ομάδες διάσωσης και περισσότερες από 20 μεταφέρθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες στον ωκεανό. Άλλες 13 διασώθηκαν από μια άλλη ομάδα που συγκροτήθηκε από την τοπική Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέφρα και λάβα: Η ανάλυση της Αίτνας με τα "μάτια" της ΕΜΥ

"Τσουνάμι μπορεί να συμβεί και στις ελληνικές θάλασσες"

Ινδονησία: Επιστρατεύουν drones για ανεύρεση επιζώντων - 429 οι νεκροί

SHARE:

24Media Network