Μυστήριο με εκατοντάδες νεκρούς ελέφαντες στην Μποτσουάνα

Μυστήριο με εκατοντάδες νεκρούς ελέφαντες στην Μποτσουάνα
Ελέφαντας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Μυστηριώδης μαζικός θάνατος ελεφάντων στη βόρεια Μποτσουάνα. Ως πιθανές εξηγήσεις για το θάνατο των ζώων εξετάζονται η δηλητηρίαση ή κάποιος παθογόνος οργανισμός.

Ο μυστηριώδης ομαδικός θάνατος εκατοντάδων ελεφάντων στη βόρεια Μποτσουάνα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει προκαλέσει την ανησυχία των επιστημόνων, οι οποίοι κάνουν λόγο για “απειλή της διατήρησης του είδους”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, δεκάδες ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή στις αρχές Μαΐου και μέχρι το τέλος του μήνα ο απολογισμός άγγιξε τους 169.

Στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώθηκε. Μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα (Ιουνίου) ο αριθμός είχε υπερδιπλασιαστεί, με το 70% των νεκρών θηλαστικών να εντοπίζεται γύρω από τρύπες με νερό.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Διάσωσης, φιλανθρωπικού οργανισμού, Δρ Νάιαλ ΜακΚαν, δήλωσε ότι «αυτοί οι ομαδικοί θάνατοι σε τέτοιο βαθμό, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχει συμβεί με μεγάλη ξηρασία, αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό».

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα δεν έχει ακόμη κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στα νεκρά ζώα και προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει αν η αιτία θανάτου τους μπορεί να συνιστά κίνδυνο και για τους ανθρώπους.

Ως πιθανές εξηγήσεις για το θάνατο των ζώων εξετάζονται η δηλητηρίαση ή κάποιος παθογόνος οργανισμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα