Ο πιο απλός τρόπος για να βοηθήσεις στην καθαριότητα των θαλασσών και των ωκεανών μας

Ο πιο απλός τρόπος για να βοηθήσεις στην καθαριότητα των θαλασσών και των ωκεανών μας
Unsplash

Με τη νέα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών OceaniQ που θα βρεις στα ΑΒ, φροντίζεις το σπίτι σου, αλλά ταυτόχρονα και το περιβάλλον.

Η ζωή στον πλανήτη μας εξαρτάται άμεσα από το φυσικό περιβάλλον και σε όσα αυτό μας προσφέρει. Σε βασικούς άξονες όπως το νερό, το οξυγόνο, τα δέντρα, χωρίς τους οποίους ο άνθρωπος θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει. Δυστυχώς, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως η προστασία του περιβάλλοντος αφορά αποκλειστικά τις κυβερνήσεις ή τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη και προνόμιο ταυτόχρονα, για όλους μας. Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά οφείλει να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι πράξεις του, αλλά και να προσπαθήσει από τη μεριά του με όποιο τρόπο μπορεί, να βοηθήσει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ, το πρόβλημα της ρύπανσης των υδάτων από πλαστικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παγκοσμίως, καθώς κάθε χρόνο πάνω από 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, με τη θαλάσσια ζωή, όσο και τη βιοποικιλότητα σε αυτούς, να απειλούνται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Παράλληλα, τα αλιευτικά δίχτυα που απορρίπτονται, χάνονται ή εγκαταλείπονται, τα λεγόμενα και ‘δίχτυα φαντάσματα’, συνεχίζουν να αλιεύουν ψάρια και θαλάσσια ζωή, χωρίς καν την ανθρώπινη συμμετοχή. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σε καμία περίπτωση. Αξίζει, όμως κάθε δυνατή προσπάθεια.

Μια τέτοια προσπάθεια αποφάσισε να κάνει και η ΑΒ Βασιλόπουλος, φέρνοντας μια νέα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών σε μπουκάλια που προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα, έχουν vegan σύσταση αλλά και αποτελεσματική καθαριστική δράση. Η OceaniQ, όπως ονομάζεται αυτή η νέα σειρά που αποτελείται από υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό τζαμιών, υγρό πιάτων, υγρό καθαρισμού μπάνιου, υγρό ρούχων, καθώς και μαλακτικό, δημιουργήθηκε για όλους εμάς που θέλουμε εκτός από το σπίτι μας, να φροντίσουμε και τον πλανήτη μας. Το μεγάλο σπίτι όλων μας.

Ένα λιθαράκι σε μια σημαντική προσπάθεια για τη διάσωση των θαλασσών και των ωκεανών μας, στην οποία όμως αν όλοι πάρουμε μέρος, θα γιγαντωθεί και θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Μην ξεχνάς πως η Μεσόγειος, η θάλασσα που μας περιβάλλει αποτελεί την έκτη θάλασσα στον κόσμο όσων αφορά την συσσώρευση πλαστικών σκουπιδιών. Από αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται από πεταμένα αλιευτικά δίχτυα τα οποία και αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή.

Το πρόβλημα είναι κυριολεκτικά δίπλα μας. Όσο κι αν κάνουμε πως δεν υπάρχει. Γι’ αυτό το λόγο η σειρά OceaniQ δημιουργήθηκε με σκέψη και συνείδηση. Τα προϊόντα της είναι αποτελεσματικά για να καλύψουν τις ανάγκες καθαρισμού του σπιτιού, ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον.

Αν κι εσύ δεν θες να μένεις απαθής στη ρύπανση των θαλασσών και των ωκεανών μας από το πλαστικό, δεν έχεις παρά να αναζητήσεις τη νέα σειρά OceaniQ αποκλειστικά στα ΑΒ. Όσοι περισσότεροι αρχίσουμε να βλέπουμε και να φροντίζουμε τον πλανήτη όπως και το σπίτι μας, τόσο πιο σύντομα ίσως καταφέρουμε να γυρίσουμε την κατάσταση υπέρ μας.

Δεν νομίζεις;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα