Οι ανθρωποφάγες τίγρεις στην Ινδία λατρεύουν το άρωμα Calvin Klein

Οι ανθρωποφάγες τίγρεις στην Ινδία λατρεύουν το άρωμα Calvin Klein
Τίγρης στον ζωολογικό κήπο της Οκλαχόμα (ΗΠΑ) που υιοθέτησε την μικρή Λόλα, η οποία γεννήθηκε σε αιχμαλωσία, αλλά την εγκατέλειψε η βιολογική της... μητέρα AP

Θηλυκό αιλουροειδές και τα τιγράκια της φαίνεται πως ευθύνεται για τον θάνατο 13 ανθρώπων σε χωριό της Ινδίας. Οι αρχές την προσπαθούν να εντοπίσουν την T-1 με τη χρήση ανδρικού αρώματος.

Θηλυκή τίγρης έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε χωριό της Ινδίας, όπου τους τελευταίους έξι μήνες έχουν σημειωθεί 13 θάνατοι κατοίκων, για τους οποίους βασική ύποπτος είναι η T1, όπως ονομάζουν την ατρόμητη άγρια εκπρόσωπο των αιλουροειδών. Οι ινδικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το άγριο ζώο χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν το φόβο και τις αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού από τη μία και από την άλλη τις διαμαρτυρίες οργανώσεων στο ενδεχόμενο η τίγρης να θανατωθεί. 

Drones, μπουλντόζες και ελέφαντες

Στην προσπάθεια να την εντοπίσουν έχουν επιστρατεύσει περισσότερους από 100 στρατιώτες, μπουλντόζες για να αποψιλώσουν την περιοχή, στις παρυφές του δάσους και πριν το χωριό, τζιπ, παγίδες, drones με υπέρυθρες εικόνες, ακόμη και πέντε ελέφαντες. Με τους τελευταίους, οι αρχές υπολόγιζαν πως θα περικυκλώσουν το ζώο, δίνοντας την ευκαιρία σε κτηνιάτρους που επέβαιναν στους ελέφαντες να ρίξουν ηρεμιστικό στην τίγρη προκειμένου να τη μεταφέρουν σε κάποιο εθνικό πάρκο. Όλα τα παραπάνω χωρίς αποτέλεσμα. 

Το άρωμα-παγίδα του Calvin Klein

Σε τι ποντάρουν μετά από όλα αυτά οι αρχές; Στη δύναμη της παγκόσμιας βιομηχανίας καλλυντικών. Ω, ναι! Οι rangers, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times θα επιστρατεύσουν ένα ανδρικό άρωμα, το οποίο φαίνεται να προσελκύει σαν μαγνήτης το αρπακτικό. Κι όχι οποιοδήποτε άρωμα, αλλά το Calvin Klein Obsession. 

«Ακούγεται αστείο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;» δηλώνει ο Σουνίλ Λίμαγιε, ένας από τους επικεφαλής των ερευνών. Το συγκεκριμένο άρωμα περιλαμβάνει μια ουσία που παράγεται στους αδένες των αστραγάλων του ανθρώπου (παράγεται και συνθετικά) και η οποία προσελκύει τα αιλουροειδή. Εκτός λοιπόν από τις γυναίκες, εμμονής (obsession) με το άρωμα φαίνεται πως δείχνουν και οι τίγρεις. 

Ό, τι και να περιλαμβάνεται στην ουσία αυτή, φαίνεται πως τα αιλουροειδή το λατρεύουν, ενώ αισθάνονται απέραντη ευεξία στην μυρωδιά του. Μπορεί να πρόκειται για μια ασυνήθιστη πρακτική, όμως οι Ινδοί είναι απελπισμένοι. 

Οι τίγρεις αυξάνουν και πληθαίνουν

Την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός των τίγρεων στην Ινδία έχει αυξηθεί στις 2,500 και αποτελεί τη χώρα με τις περισσότερες τίγρεις στον κόσμο. Αυτό, σε συνδυασμό με την πυκνοκατοικημένη Ινδία των 1,3 δισ. κατοίκων, οδηγεί τα άγρια ζώα έξω από τα δάση και το φυσικό τους περιβάλλον και συχνά αντιμέτωπες με ανθρώπους. 

Η T1 φαίνεται πως έχει αρπάξει ανθρώπους από τον λαιμό, σέρνοντας τα άψυχα σώματά τους κοντά στα μικρά της, μαζί με τα οποία έχουν κατασπαράξει τις σάρκες τους. 

Ωστόσο, το δικαστήριο στο οποίο απευθύνθηκαν οι οργανώσεις προκειμένου να μην θανατωθεί το ζώο έχει διατάξει τις αρχές να σηκώσουν το όπλο στην περίπτωση που και η… αρωματική μέθοδος αποτύχει. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα