Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα

Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα

Εκεί που ο καιρός είναι ευχάριστος, οι εποχές αλλάζουν ομαλά και μπορείτε να απολαύσετε εξίσου τη θάλασσα ή το χιόνι

Καλύτερο κλίμα δεν σημαίνει μόνιμη ζέστη, αλλά μια ομαλή εναλλαγή των εποχών χωρίς ακρότητες και οι χώρες με το καλύτερο κλίμα είναι εκείνες που μας επιτρέπουν να τις απολαύσουμε και τις τέσσερις. Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, «αλλάζεις» εποχή απλώς ταξιδεύοντας σε άλλη περιοχή τους.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον καιρό να μην επηρεάζει και τόσο την καθημερινότητά τους, υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τη δροσιά των βόρειων χωρών και την όψη του στρωμένου χιονιού. Άλλοι θέλουν τη θερμοκρασία μόνιμα πάνω από τους 20 βαθμούς και άλλοι αγαπούν να πατινάρουν στις παγωμένες λίμνες.

Επιλέξαμε χώρες χώρες που συνδυάζουν όλα αυτά και από τη λίστα δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η Ελλάδα.

Ας τις δούμε

Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα

Νέα Ζηλανδία

Στα βόρεια το κλίμα είναι ζεστό και τροπικό. Όσο προχωρά κανείς νότια γίνεται ήπιο. Στα βουνά το κλίμα είναι αλπικό με τις περιοχές στα δυτικά τους να έχουν πολλή υγρασία, ενώ στα ανατολικά σχεδόν καθόλου. Προσθέστε τις κορυφές των ηφαιστείων, τα πυκνά δάση, τις γεωθερμικές πηγές και τους παγετώνες και έχετε μια χώρα που έχει τα πάντα για τον καθένα. Σχεδόν επιλέγεις την εποχή που θες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα

Ελλάδα

Με πάνω από 250 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, δύο πελάγη να την περιτριγυρίζουν και μεγάλες οροσειρές να τη διατρέχουν, η χώρα μας έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα της Μεσογείου. Στα νότια, η αύρα και ο ήλιος εξασφαλίζουν ήπιες συνθήκες όλο το χρόνο. Οι λάτρεις του χιονιού βρίσκουν το χειμώνα στα βόρεια πολλά βουνά για πεζοπορία και σκι, και παγωμένες λίμνες -π.χ. της Καστοριάς- για χειμερινά σπορ, χωρίς τον άγριο καιρό και τα έντονα φαινόμενα που κυριαρχούν βορειότερα στην Ευρώπη.

Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα

Ισπανία

Με ακτές στον Ατλαντικό Ωκεανό, τον Βισκαϊκό Κόλπο και τη Μεσόγειο, με τα Πυρηναία να τη χωρίζουν από τη Γαλλία και με τα Κανάρια Νησιά έξω από τις ακτές της Αφρικής, η Ισπανία έχει από έναν τόπο των ονείρων για τον καθένα. Ειδικά στα Κανάρια Νησιά, όπου η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 15 βαθμούς το χειμώνα, το τροπικό κλίμα συνδυάζεται με ψηλά χιονισμένα βουνά όπου ο επισκέπτης κάνει σκι, ενώ την προηγουμένη κολυμπούσε στη ζεστή θάλασσα.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network