PCT: Στηρίζοντας την τοπική κοινωνία υπεύθυνα και με αξιοπιστία

Διαβάζεται σε 5'
PCT: Στηρίζοντας την τοπική κοινωνία υπεύθυνα και με αξιοπιστία

Με ενεργή παρουσία τα τελευταία 13 χρόνια, η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT), θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited, διαχειρίζεται από τον Οκτώβριο του 2009 τις εγκαταστάσεις των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Πειραιά.

Η PCT υλοποιεί ένα εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα με σκοπό να καταστήσει το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι κορυφαίο κόμβο του διαμετακομιστικού θαλάσσιου εμπορίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Πέρα από τη συμβολή της στην ανάπτυξη του λιμένα Πειραιά και τη συνεισφορά της στην εθνική και τοπική οικονομία, η PCT υλοποιεί από την αρχή της λειτουργίας της μια συνεχώς αναπτυσσόμενη δέσμη δράσεων κοινωνικής ευθύνης. Με άξονες την κοινωνική φροντίδα, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και το Περιβάλλον έχει προσφέρει συνολικά 600.000€ για την ενίσχυση εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στις τοπικές κοινωνίες.

Μέριμνα και συνεισφορά στο περιβάλλον και την κοινωνία

Η PCT συμμετέχει ενεργά στην κάλυψη βασικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, έχοντας αναλάβει τη δωρεά εξοπλισμού πληροφορικής σε σχολεία καθώς και τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούν κοινωφελείς οργανισμοί όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Η PCT συμβάλλει σε μια ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος έχοντας συνάψει συνεργασίες όπως αυτή με την μη κερδοσκοπική οργάνωση WE4ALL. Από το 2022 η PCT έγινε μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας WE4ALL, πραγματοποιώντας τόσο την περασμένη χρονιά με τη συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας και των οικογενειών τους δενδροφύτευση στην Παιανία, όσο και το φετινό Σεπτέμβριο με τον καθαρισμό της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η πιο πρόσφατη δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με την εθελοντική δενδροφύτευση στον Υμηττό, όπου περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της PCT με τις οικογένειές τους, προσέφεραν μια σημαντική ανάσα πρασίνου σε έναν από τους ελάχιστους «πνεύμονες οξυγόνου» της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σε όλο το φάσμα των Περιβαλλοντικών δράσεων της εταιρείας, το προσωπικό της μαζί με τις οικογένειές τους δίνουν το παρών, τονίζοντας έτσι τη σημασία που κατέχουν αντίστοιχες δράσεις στην εταιρική κουλτούρα και φιλοσοφία της PCT. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Green Future», αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρεία υποστηρίζει δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών τοπικών δημοτικών σχολείων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Συνέπεια και υπευθυνότητα σε δράσεις αλληλεγγύης

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης έχουν πρωταρχική θέση για την PCT, καθώς υλοποιεί προγράμματα διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που φιλοξενούνται σε προνοιακά ιδρύματα, με την ενίσχυση δημόσιων δομών όπως το Γηροκομείο Πειραιά. Παράλληλα, η PCT εστιάζει συστηματικά τη δραστηριότητά της στα Άτομα με Αναπηρία κάθε ηλικίας, συμπράττοντας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες «Αγάπη Φροντίδα Ζωής» για τη δωρεά εξοπλισμού που καθίσταται απαραίτητος στην καθημερινότητά τους. Η δωρεά ειδικού αθλητικού εξοπλισμού στον Έλληνα πρωταθλητή Παραολυμπιακών Αγώνων Γεώργιο Σφάλτο, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αγάπη Φροντίδα Ζωής», προκειμένου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026, αποτέλεσε μια από τις δράσεις, όπου η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία από την PCT «συναντήθηκε» με ιδιαίτερα αθλητικά επιτεύγματα.

Σε μια ακόμα απόδειξη του ενδιαφέροντος της για τη στήριξη συλλόγων και αθλητών με διαχρονική και διακεκριμένη συνεισφορά, η PCT πραγματοποίησε δωρεά για την αντικατάσταση της ράμπας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Το 2024 η PCT έχει σχεδιάσει να επεκτείνει το εύρος, τόσο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης όσο και των συνεργασιών της με τοπικούς φορείς και οργανισμούς κοινωνικού σκοπού. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται δράσεις δωρεάς μέσων για σκοπούς πολιτικής προστασίας και αναβάθμισης χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT: «Σκοπός μας είναι να σχεδιάζουμε και να κάνουμε πράξη πρωτοβουλίες οι οποίες τελικά θα έχουν αξιοσημείωτο όφελος σε ανθρώπους των περιοχών όπου όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιούμαστε και ανήκουμε. Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς να αναλαμβάνουμε δράσεις που να κάνουν τη διαφορά στο περιβάλλον αλλά και στην κοινωνία, σε συνέπεια πάντα με τις αξίες και τη φιλοσοφία της PCT».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα